Lucrare practica la intreprinderia Moldcarton

5x puncte

categorie: Economie

nota: 7.63

nivel: Facultate

’’Moldcarton’’S.A. fondat in anul 1989.Întreprinderea este situată la 20 km de la oraul Chișinău.Are cale ferată și drum pentru autovehicole,pe care primesc materia primă și exportă produsul finit în diferite regiuni.Famializarea cu procesele de producție a avut loc in perioada economică grea la inceputul anilor 90,și de aceea întreprinderea lucra periodoc,cu rețineri mari.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lucrare practica la intreprinderia Moldcarton

’’Moldcarton’’S.A. fondat in anul 1989.Întreprinderea este situată la 20 km de la oraul Chișinău.Are cale ferată și drum pentru autovehicole,pe care primesc materia primă și exportă produsul finit în diferite regiuni.Famializarea cu procesele de producție a avut loc in perioada economică grea la inceputul anilor 90,și de aceea întreprinderea lucra periodoc,cu rețineri mari.În mai 2002.compania Gasitera Suisse AG a cumpărat 89,06% de acțiuni a combinatului.
Cu venirea la întreprindere a Itera situația la întreprindere s-a schimbat radical:produția de carton lucrează stabil,producînd in fiecare 24 ore,circa 1 m2 140 grame cu viteaza a mașinii ce produce carton 310m/min,cea ce intrece norma proectată.Acest rezultat îi aparține specialiștilor Itera,au fost folosite tehnologii noi,studii suplimentare pentru lucrători,organizarea producerii,cucerirea peții de desfacere.

Au fost angajați:energeticieni,constructori,electromecanici etc.specialiști de la alte intreprinderi a orașului Chișinău.În mare măsură colectivul întreprinderii a fost format din nou.Administrația Itera a cumpărat piese de schimb din Franța,Germania,Slovenia chimicate din Polonia,Germania.
În anul 2003 a fost cumpărat utilaj modern din Austria pentru controlul automatizat si comandă a procesului tehnologic.

2.Organigrama întrepriderii

Director general,Ciumacenco V.C.
Director tehnic,inginer șef, Iucovschi S.V.
Director commercial,Colîbnea
Director financiar,contabil șef Racu Z.S.
Director de producere,CPCP-Vieru A.G.
CPCO-Beschier I.G.
Vice Director pe calitate,Cuznețova V.I.
Energeticianu întreprinderii Gardienco V.

3.Particularițățile procesului tehnoligic la întreprindere

Depozitul de maculatură.Aici este adusa maculatura din care se face cartonul,in depozit maculatură trece curățarea manuala de diferite impurități ca exemplu:peliculă.
Secția de producere a masei.Aici maculatura se inmoaie in apă,mai trece inca odata curațare de impurități,deja automat,trece prin o serie de filtre,mori,ce o kurăță și o macină.
Secția de producere a cartonului plat.În acesta secție se produce cartonul plat,deci masa primită din (SPM)după o serie de operații ca uscarea cu aburi.etc.primim cartonul plat.
Depozit de carton.În acest depozit se ține cartonul plat și cel ondulat.
Secția de producere a cartonului ondulat.Din cartonul plat,dupa o serie de operatii se produce cartonul ondulat.Tot aici are loc tăiere cartonului pentru cutii și vopsirea a acestora.

La întreprindere sunt sectii auxiliare:
1.Secția mecanică. 5.Stația de compresoare.
2.Secția apă canalizare. 6.Cazangeria
3.Secția electrică
4.Secția de transport.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.