Lucrare de licenta - Encefalopatia infantila sechelara

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

De toate acestea trebuie sa beneficieze si sechelarul encefalopatic, deoarece acesta este un deficient motor si adeseori psihic; el este totodata un deficient senzorial, daca nu obligatoriu, in ceea ce priveste auzul si vederea, atunci in ceea ce priveste proprioceptia.

Sistemul nervos este educabil mai ales in sectorul neuromotor; miscarea repetata se perfectioneaza si se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lucrare de licenta - Encefalopatia infantila sechelara

De toate acestea trebuie sa beneficieze si sechelarul encefalopatic, deoarece acesta este un deficient motor si adeseori psihic; el este totodata un deficient senzorial, daca nu obligatoriu, in ceea ce priveste auzul si vederea, atunci in ceea ce priveste proprioceptia.

Sistemul nervos este educabil mai ales in sectorul neuromotor; miscarea repetata se perfectioneaza si se automatizeaza prin mecanisme de adaptare si prin plasticitatea functionala specifica sistemului nervos. Reeducarea neuromusculara este necesara atunci cand actiunile necesare pentru indeplinirea unor activitati nu se mai pot executa sau se executa defectuos, cand sunt limitate din punct de vedere al fortei sau vitezei, sau al amplitudinii coordonarii si preciziei.

Astfel rolul kinetoterapiei consta in aplicarea unor seii de exercitii fizice (pasive, active, active cu rezistenta)pentru reinvatarea miscarilor care nu se mai pot realiza, pentru corectarea celor care se executa gresit, pentru controlarea si stapanirea miscarilor anormale, dar si pentru instituirea unei discipline si coordonari psiho-neuro-motoare noi, adaptate noilor conditii determinate de boala; aceste miscari se apropie foarte mult de miscarile naturale, pe care bolnavul trebuie sa si le recapete.

Punctele de plecare sau terapia si reabilitarea pacientilor cu leziuni ale sistemului nervos central sunt reprezentate de binecunoscutele metode speciale de reeducare neuromotorie: metoda sotilor Bobath, metoda Kenny, metoda Vojta si nu in ultimul rand metoda Temple Fay. Aceste concepte sunt fundamentate pe modele ale controlului motor si pe informatia provenita stiintele neurologice disponibile la acea vreme; aceste puncte de plecare bio-psiho-sociale s-au dezvoltat pe parcursul a 50 de ani, iar stiintele actuale moderne, care se ocupa cu studiul miscarii zidesc pe aceste fundamente rationale in practica din zilele noastre.

Acest cadru teoretic, aceasta "filosofie" a tratamentului de neurodezvoltare "Neuro -Developmental Treatement", se va dezvolta in continuare si va fi completata prin informatii provenite din domeniul stiintelor care se ocupa cu studiul miscarii "Movement science".

Motivata fiind de o mai buna intelegere a originii acestor concepte, acestor metode care se bucura de un mare prestigiu, am incercat sa aprofundez si sa scot in evidenta principiile metodelor Bobath, Vojta si Temple Fay si valoarea lor terapeutica, din studiul bibliografiilor avute la dispozitie, prin observatii atente si examinare kinetoterapeutica a unui numar de 2 pacienti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.