Luarea deciziilor privind tranzactiile cu optiuni pe piata futures

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Valoarea-timp reflecta potentialul optiunii de a cistiga valoarea intrinseca pe parcursul duratei de viata si se calculeaza ca diferenta intre prima curenta a optiunii si valoarea sa intrinseca.Considerand celelalte variabile egale, cu cat perioada de timp ramasa pina la expirarea optiunii este mai indelungata cu atat si prima optiunii va fi mai mare, probabilitea ca pretul activului de baza sa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Luarea deciziilor privind tranzactiile cu optiuni pe piata futures

Valoarea-timp reflecta potentialul optiunii de a cistiga valoarea intrinseca pe parcursul duratei de viata si se calculeaza ca diferenta intre prima curenta a optiunii si valoarea sa intrinseca.Considerand celelalte variabile egale, cu cat perioada de timp ramasa pina la expirarea optiunii este mai indelungata cu atat si prima optiunii va fi mai mare, probabilitea ca pretul activului de baza sa atinga un nivel la care exercitarea optiunii este profitabila , fiind mai mare. Deoarece , valoarea timp tinde la zero pe masura apropierii datei de expirare, optiunile sunt considerate active consumabile.

Dreptul cumparatorului de a exercita optiunea expira la data expirarii contractului. Data de expirare a optiunii poate fii diferita de data exercitarii contractului., respectiv data la care dreptul cumparatorul este exercitat.
Un al doilea criteriu de identificare a unei optiuni, il reprezinta clasa acesteia. Optiunile de acelasii tip care au aceeasi data de expirare fac parte din aceeasi clasa.De exemplu, optiunile call asupra contractelor futures cu aur cu data de expirare in luna noiembrie 1994, fac parte din aceeasi clasa.

Seria optiunii reprezinta cel de-al treilea creiteriu de individualizae a unei optiuni : optiunile din aceeasi clasa, cu acelasi pret formeaza o serie de optiuni.
Spre deosebire de contractele futures, optiunile pot fi tranzactionate in carul burselor sau over-the-counter (OTC). Acestea din urma sunt standardizate, clauzele contractuale fiind negociate de catre partile contractului, respectiv de catre dealeri si clienti. De exemplu optiunile de tip asiatic sunt tranzactionate numai OTC.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.