Los Angeles

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

New York New York s-a inscris in Uniunea Statelor Americane pe 26 iulie 1788, ca al unsprezecelea dintre cele 13 state originale.
Situat in nord-estul Statelor Unite, New York a fost un lider in viata politica, culturala si economica a tarii. In ciuda dificultatilor economice din anii 1970-1980, statul inca se plaseaza printre liderii Statelor Unite in importante sectoare precum comertul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Los Angeles

New York New York s-a inscris in Uniunea Statelor Americane pe 26 iulie 1788, ca al unsprezecelea dintre cele 13 state originale.
Situat in nord-estul Statelor Unite, New York a fost un lider in viata politica, culturala si economica a tarii. In ciuda dificultatilor economice din anii 1970-1980, statul inca se plaseaza printre liderii Statelor Unite in importante sectoare precum comertul, comunicatiile si finantele.

In acord cu recensamantul din 1990, New York avea 17 990 455 de locuitori fiind cea mai mare aglomeratie urbana din Statele Unie ale Americi. ele orasului New York provine de la numele ducelui de York, care mai tarziu a fost regele Angliei sub numele de Iacob al 11-lea.
Diversitatea mare a etniilor ce locuiesc in New York a dus la un ritm de viata trepidant si un mare elan creator, orasul fiind capitala culturala incontestabila a Statelor Unite.
Existenta unor mari muzee ca Metropolitan, considerat cel mai mare muzeu din lume precum si asa-zisilor zgarie nori ca Empire State Building, pana nu demult cea mai inalta cladire din lume, fac din New York o mare atractie turistica.

De asemenea, renumele de capitala mondiala financiara este pe deplin confirmat de existenta de-a lungul strazii Wall Street a sediilor celor mai puternice banci din lume, precum si a celei mai mari burse de valori financiare mondiale. Portul orasului confirma inca o data intaietatea orasului in lume fiind considerat cel mai intins si cu cel mai mare trafic de marfuri. Un fapt inedit este marea dragoste a locuitorilor pentru acest orasul lor, pe care il numesc cu duiosie " The Big Apple " (Marele Mar).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.