Logistica in transporturile internationale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.43

nivel: Facultate

Logistica a fost limitata la distributie. Practica a fost afectata de tipul de abordare comerciala si de marketing. Problemele legate de tranzactionarea produselor finite si problemele referitoare la distributia fizica erau des intalnite. Problema inventarelor nu era importanta, mai mult decat altele, inventarele aveau sa fie ineficiente si structura si locatia lor neadecvate. Pentru a spori efi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Logistica in transporturile internationale

Logistica a fost limitata la distributie. Practica a fost afectata de tipul de abordare comerciala si de marketing. Problemele legate de tranzactionarea produselor finite si problemele referitoare la distributia fizica erau des intalnite. Problema inventarelor nu era importanta, mai mult decat altele, inventarele aveau sa fie ineficiente si structura si locatia lor neadecvate. Pentru a spori eficienta in procesele si reorganizarea lor, companiile au inceput sa calculeze costurile totale. Aceasta perioada deschizatoare de drumuri a culminat in anii ''60 - aceasta abordare nu a mai fost folosita.

Din cauza crizei economice, a competentei internationale tot mai dure in anii "70 (Japonia aparuse pe piata) si a interesului sporit pe pietele de capital, performantele companiilor se inrautateau. Strategia de reducere a costurilor a condus atentia oamenilor catre stocuri, de aceasta data sub o alta forma, fiind evident ca la vremea respectiva companiile aveau prea multe resurse financiare blocate in ele.

Pentru a rezolva problema stocurilor supradimensionate au fost folosite metode matematice de optimizare, metode matematico-statistice si algoritmi de anticipare. Logistica a fost extinsa gradual la aprovizionare (aprovizionare si procurare) si la managementul productiei, adica a acoperit toate domeniile de activitate ale unei companii. Totusi aplicarea logisticii era independenta pentru fiecare activitate si a unor scopuri si obiective specifice fiecarui departament.

Initiativele adaptarii logisticii in departamentele de distributie, productie si furnizare erau limitate iar rezultatele erau numai partiale.Sistemele de distributie si comercializare aveau sa ocupe chiar mai mult timp decat productia. Datorita acestor analize aspectul "timp" a devenit dominant in dezvoltarea logisticii. La sfarsitul anilor "80 si inceputul anilor "90 a devenit evident ca efecte mai bune decat cele singulare, cele separate, ar putea fi atinse prin armonizarea tuturor proceselor si integrarea in activitati comune.

In aceeasi perioada logistica s-a bucurat de un nou impuls - aceasta perioada este adesea numita ca renasterea logisticii sau inceperea revolutiei logistice. Dupa studiul Bundesvereinigung Logistik (BVL) din 1986, 71% din companiile germane aveau departamente independente de logistica, iar in 1993 procentul a ajuns la 85%.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.