Logica generala

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin acestea cursul se constituie intr-o utila propedeutica a cunoasterii stiintifice. Accentul va fi pus pe dimensiunea operationalizarii informatiilor si nu pe aspectele teoretice. Parafrazand un gand eminescian, am spune ca preferam in locul unui sac de coji, o mana de mieji. In miezul gandului vrem sa intram cu sfiala celui ce-si re-cunoaste limitele. Dincolo de limitele logosului si poate din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Logica generala

Prin acestea cursul se constituie intr-o utila propedeutica a cunoasterii stiintifice. Accentul va fi pus pe dimensiunea operationalizarii informatiilor si nu pe aspectele teoretice. Parafrazand un gand eminescian, am spune ca preferam in locul unui sac de coji, o mana de mieji. In miezul gandului vrem sa intram cu sfiala celui ce-si re-cunoaste limitele. Dincolo de limitele logosului si poate dincoace de ele e erosul. Cu limbaj aristotelic am spune ca forma discursului educational este logosul, iar materia acestuia este erosul. Ne vom limita la analiza formei, despre materie alte discipline urmeaza a se rosti.

Discursul educational trebuie sa tina seama si de aspectele de ordin psiho-logic, de particularitatile de varsta si de cele individuale ale personalitatii elevilor. De aceasta dimensiune a comunicarii didactice se va ocupa in mod special psihologia. Pedagogia va va introduce in arta paideii, iar practica pedagogica va va oferi exercitiul necesar. Si intrucat scoala este un microgrup social vor fi binevenite si cateva informatii de sociologia educatiei.

Ca urmare, Modulul debuteaza cu acest curs de Logica in semestrul I al anului I; in semestrul al II-lea al anului I va continua cu Psihologia scolara; cursul de Pedagogie se va desfasura pe intreaga perioada a anului al II-lea, iar Metodica predarii specialitatii se va parcurge in primul semestru al anului al III-lea; in semestrul al II-lea al anului al III-lea se va parcurge cursul de Sociologia educatiei; tot acum se va incepe si programul de practica pedagogica.Putem conchide acum: logica este stiinta formelor (structurilor operatorii) gandirii corecte.

Este, cel putin in acceptiunea clasica, o stiinta formala interesata doar de conditiile formale ale gandiri si nu de continutul material al componentelor rationamentului. In exemplele utilizate mai sus, corectitudinea rationamentului este data de forma lui si nu de adevarul propozitiilor componente. Daca este adevarat ca toate femeile sunt frumoase este o chestiune ce tine de estetica, iar asertiunea privind inteligenta barbatilor tine de psihologie. Asertiunile respective sunt analizate de logician numai in ceea ce priveste posibilitatea lor logica. Este posibil logic ca toate femeile sa fie frumoase si este imposibil logic ca toate femeile frumoase sa nu fie frumoase.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.