Locul logisticii in activitatea economica

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.99

nivel: Facultate

ASLOG (Association Francais pour la Logistique): " Logistica este o functie care are ca obiect punerea la dispozitie, la cel mai mic cost si la o calitate ceruta, a unui produs in locul si la momentul in care cererea exista. Ea priveste toate operatiile care determina miscarea produselor, ca si localizarea uzinelor, depozitelor, aprovizionarea, gestiunea stocurilor, manipularea si pregatirea comen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Locul logisticii in activitatea economica

ASLOG (Association Francais pour la Logistique): " Logistica este o functie care are ca obiect punerea la dispozitie, la cel mai mic cost si la o calitate ceruta, a unui produs in locul si la momentul in care cererea exista. Ea priveste toate operatiile care determina miscarea produselor, ca si localizarea uzinelor, depozitelor, aprovizionarea, gestiunea stocurilor, manipularea si pregatirea comenzilor, transportul si rutele de livrare."

CEE/ONU si CEMT (Conseil Europeen des Ministres des Transports): "Logistica este un proces de concepere si management a lantului de aprovizionare in sensul cel mai general. Acest lant poate cuprinde furnizarea de materii prime necesare productiei, trecand prin gestiunea materialelor la locul de productie, livrarea catre depozite si centrele de distributie, trierea, manipularea, conditionarea si distributia finala la locul de consum."

Dictionarul explicativ al limbii franceze precizeaza urmatoarele sensuri pentru cuvantul logistique: I. Logica simbolica care utilizeaza un sistem de semne analog celui al algebrei. II. 1) Parte a artei militare avand legatura cu activitatile si mijloacele care permit unei forte armate sa-si realizeze misiunea in cele mai bune conditii de eficacitate (aprovizionarea cu hrana si munitii, intretinerea echipamentelor etc.); 2) Organizare materiala (a unei intreprinderi, a unei colectivitati etc.).

In limba engleza, cuvantul logistics desemneaza arta si stiinta conducerii si controlului fluxurilor de marfuri, energie, informatii si alte resurse de la sursa productiei pana la piata. Ea implica integrarea informatiilor, transportul, stocarea, depozitarea, manipularea materialelor si ambalarea. Dictionarul englez Oxford defineste logistica in modul urmator:" Ramura a stiintei militare care are ca obiect procurarea, intretinerea si transportul materialelor, personalului si facilitatilor".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.