Literatura pentru copii

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.93

nivel: Gimnaziu

La 15 ani ceru imparatului ce-i fagaduise la nastere si, neputandu-i da, porni sa-si caute insusi fagaduinta. Si-a ales un cal bubos si slab, dar ingrijit cu orz fiert in lapte, ii cazura bubele si ramase un cal trupes cu 4 aripi (...) Calul l-a sfatuit sa ia hainele si armele care in tinerete ii apartinusera imparatului. Au pornit inainte, pe drum intrand pe teritoriile a doi monstri feminini, Gh[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Literatura pentru copii

La 15 ani ceru imparatului ce-i fagaduise la nastere si, neputandu-i da, porni sa-si caute insusi fagaduinta. Si-a ales un cal bubos si slab, dar ingrijit cu orz fiert in lapte, ii cazura bubele si ramase un cal trupes cu 4 aripi (...) Calul l-a sfatuit sa ia hainele si armele care in tinerete ii apartinusera imparatului. Au pornit inainte, pe drum intrand pe teritoriile a doi monstri feminini, Gheonoaia si Scorpia.

Amandoua sunt invinse de erou, dar nu omorate, caci primeia ii taie un picior, celei de-a doua - un cap. In sfarsit, ajung intr-o campie inflorita, unde palatul zanei Tinerete fara batranete era inconjurat de o padure deasa si pazit zi si noapte de fiare salbatice. Acestea vor sa-i omoare, dar atunci apare stapana locului, o zana inalta, subtirica si dragalasa si frumoasa, care le imblanzeste. Fat-Frumos se insoti cu cea mai mica dintre surorile zanei, care ii dete voie sa umble oriunde primprejur, nu insa prin Valea Plangerei.

Dar dupa cateva zile, vanand, a intrat acolo involuntar si i s-a facut dor de parinti. Fat Frumos hotaraste sa se intoarca acasa, desi zanele i-au spus ca parintii lui nu mai traiesc de sute de ani si ca se tem ca si el poate nu se va mai intoarce. Calul nazdravan este de acord sa-l duca pana acolo, dar cu promisiunea eroului ca va fi lasat sa se intoarca imediat. Asa se si intampla.

Pe drum, cand trecea pe mosiile celor doi monstri invinsi, a vazut acolo niste orase, iar intreband despre Scorpia si Gheonoaia, a auzit ca ele sunt niste povesti pentru copii. Barba si parul eroului au albit. Ajuns la palatul tatalui sau, a vazut daramaturi si niste buruieni crescute pe ele. A coborat intr-o pivnita, fiind deja cu barba alba pana la genunchi, a gasit un tron hodorogit. A ridicat apoi capacul chichitei, si un glas slabanogit ii zise:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.