Limbajul trupului - Allan Pease

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Nu afirm prin aceasta ca asemenea lucrari sunt lipsite de importanta; este vorba doar de faptul ca majoritatea dintre ele sunt prea speciale pentru a putea fi aplicate in practica.in timpul elaborarii acestei carti am parcurs un numar mare de studii ale unor remarcabili savanti din domeniul psihologiei comportamentului, conectandu-le la cercetari similare din domenii ca: sociologia, antropologia, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Limbajul trupului - Allan Pease

Nu afirm prin aceasta ca asemenea lucrari sunt lipsite de importanta; este vorba doar de faptul ca majoritatea dintre ele sunt prea speciale pentru a putea fi aplicate in practica.in timpul elaborarii acestei carti am parcurs un numar mare de studii ale unor remarcabili savanti din domeniul psihologiei comportamentului, conectandu-le la cercetari similare din domenii ca: sociologia, antropologia, zooloAZgia, pedagogia, psihiatria, consultul familial (family counselling), negocieri comerciale.

Cartea infatiseaza, de asemenea, numeroase scene de viata, privind modul in care trebuie actionat in intalnirile directe, scene bazate pe nenumarate imagini video si film realizate de mine sau de altii in Australia si pe alte continente, precum si pe experientele si intalnirile avute cu mii de oameni, pe care, in ultimii cincisprezece ani, i-am intervievat, pe unii i-am adunat in jurul meu, i-am instruit in management sau mi-au fost parteneri de afaceri.Aceasta carte nu poate fi considerata ca reprezentand ultimul cuvant in problema limbajului trupului si nici nu contine acele formule magice pe care le promit unele lucrari.

Scopul ei este de a-l face pe cititor mai constient de propriile sale gesturi si semnale non-verbale si de a demonstra cum oamenii comunica intre ei cu ajutorul acestui factor de mediere.
Cartea separa si analizeaza, rand pe rand, fiecare element constitutiv al limbajului trupului si gesticulatiei, desi putine gesturi apar izolate de celelalte. M-am straduit, in schimb, sa evit orice simplificare exagerata. Comunicarea non-verbala este un proces complex, care include omul, mesajul, starea lui sufleteasca si miscarile trupului.

Se vor gasi intotdeauna indivizi care vor protesta si vor incerca sa demonstreze ca studierea limbajului trupului nu este decat un mijloc de a afla, prin utilizarea unor cunostinte stiintifice, secretele sau gandurile oamenilor, pentru a-i exploata si domina. Scopul acestei carti este de a-l ajuta pe cititor sa patrunda in problematica comunicarii intre oameni si in felul acesta sa ajunga sa-i inteleaga mai bine pe altii si, in consecinta, si pe sine insusi. Este mai usoara convietuirea cu evenimente al caror mod de functionare il cunoastem: lipsa intelegerii, ignoranta starnesc teama si superstitie si NE FAC SA fim mai obstructionisti fata de altii.

Ornitologul studiaza pasarile nu pentru a le vana si a le pastra, apoi, ca trofee. Tot astfel, cunostintele si iscusinta obtinute in domeniul comunicarii non-verbale fac ca fiecare intalnire cu o alta persoana sa devina un eveniment palpitant. Initial aceasta carte o voiam ca un manual usor utilizabil pentru oameni de afaceri si diferiti manageri, dar, in decursul celor zece ani de cercetare si adunare a datelor, materialul s-a extins atat de mult, incat ea poate fi folosita de orice cititor, indiferent de vocatia sau pozitia in societate, care doreste sa inteleaga mai bine unul din cele mai complexe evenimente ale vietii intalnirea personala cu un alt semen al sau.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.