Limbajul

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.58

nivel: Facultate

Corectarea limbajului prezinta o importanta deosebita nu numai pentru inlesnirea comunicarii si a integrarii prcesului instructive-educativ dar si pentru faptul ca tulburarile de limbaj,in functie de gravitatea lor provoaca modificari negative la nivelul personalitati si comportamentului logopatului. Intr-o serie de cercetari se mentioneaza faptul ca elevii cu tulburari de limbaj are un randament [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Limbajul

Corectarea limbajului prezinta o importanta deosebita nu numai pentru inlesnirea comunicarii si a integrarii prcesului instructive-educativ dar si pentru faptul ca tulburarile de limbaj,in functie de gravitatea lor provoaca modificari negative la nivelul personalitati si comportamentului logopatului. Intr-o serie de cercetari se mentioneaza faptul ca elevii cu tulburari de limbaj are un randament scolar redus,din cauza posibilitati scazute de integrare in activitate si a refuzului de a participa la actul comunicativ.

Pentru adulti. corectarea este imperioasa si pentru a putea exercita o influenta favorabila asupra educarii copiilor si pentru ca anumite profetii necesita o pronuntie clara si o vorbire fluenta.Ca atare ,se impune corectarea vorbirii orale indata ce apar primele semen ale tulburari de limbaj,cea ce deschide perspective dezvoltari armonioase aindividului si evitatarea esecurilor in activitate sir el;atile cu cei din jur.TULBURARILE DE LIMBAJ Ce sunt tulburarile de limbaj:Limbajul joaca un rol central in conduita tranzactiilor umane.

Este mijlocul prin care noi ne formam relatiile interpersonale. Este, de asemenea, mijlocul prin care castigam acces la cunoastere si prin care stocam in memorie informatiile pe care le-am invatat. Mai mult decat atat, limbajul este unul dintre caracteristicile definitorii ale speciei umane. In mod tipic, limbajul apare usor, fara eforturi prea mari, dar asta nu se intampla intotdeauna. Cand un copil se lupta sa isi capete limbajul matern, iar intarzierea in dezvoltarea limbajului se prelungeste si in absenta oricaror altor deficite senzoriale (ex: deficit de auz, de vaz) sau cognitive, se considera ca acel copil are o tulburare de limbaj.

Tulburarile de limbaj sunt foarte des dezvoltate in natura si in origini necunoscute, dar pot fi de asemenea rezultatul unei deteriorari dobandite a creierului. Tulburarile de limbaj pot aparea in absenta oricaror alte conditii necunoscute si pot coexista astfel cu functii cognitive normale. O tulburare de limbaj poate insoti de asemenea si alte dizabilitati de dezvoltare cum ar fi: lipsa auzului, deteriorari cognitive, paralizie cerebrala, autism sau tulburarea deficitului de atentie.

Mai mult, poate insoti impactul circumstantelor de mediu negative cum ar fi neglijenta sau abuzul. Atat formele limbajului vorbit cat si al celui scris pot fi afectate de tulburarile de limbaj. Desigur, natura tulburarii se poate schimba in timp schimband cererile contextuale. Prin urmare, chiar daca copiii vor fi identificati in anii prescolari cu o tulburare de limbaj, cu tratament, dificultatile in comunicarea orala se pot rezolva. Tulburarile de limbaj sunt dizabilitati cronice care arata o stabilitate remarcabila pe tot cuprinsul vietii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.