Licitatia electronica

1x punct

categorie: Economie

nota: 5.31

nivel: Facultate

Atribuirea contractelor de servicii si de lucrari care presupun prestatii intelectuale cum ar fi consultanta, proiectare si altele asemenea, nu se fac prin licitatii electronice.

Atunci cand autoritatile intentioneaza sa utilizeze licitatia electronica, au obligatia de a include in cadrul informatiilor postate si urmatoarele precizari specifice:
-elementele ofertei care vor f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Licitatia electronica

Atribuirea contractelor de servicii si de lucrari care presupun prestatii intelectuale cum ar fi consultanta, proiectare si altele asemenea, nu se fac prin licitatii electronice.

Atunci cand autoritatile intentioneaza sa utilizeze licitatia electronica, au obligatia de a include in cadrul informatiilor postate si urmatoarele precizari specifice:
-elementele ofertei care vor face obiectul procesului repetitiv de ofertare, cu conditia ca respectivele elemente sa fie cuantificabile si sa poata fi exprimate in cifre sau procente;
-eventualele limite ale valorilor pana la care elementele prevazute la aliniatul precedent pot fi inbunatatite, astfel cum rezulta acestea din specificatiile care definesc obiectul contractului;
-informatiile care urmeaza a fi puse la dispozitia ofertantilor in cursul licitatiei electronice si momentul cand aceste informatii vor fi disponibile;

-informatiile relevante privind procesul licitatiei electronice;
-conditiile in care ofertantii vor avea dreptul sa liciteze, cu referire in special la diferentele minime care, daca este cazul vor fi solicitate pentru licitarea noilor oferte;
-informatiile relevante referitoare la echipamentul electronic folosit, conditiile tehnice si modalitatile concrete de de realizare a conectarii.

Inainte de lansarea unei licitatii electronice, autoritatea contractanta are obligatia de a realiza o evaluare initiala integrala a ofertelor, in conformitate cucriteriul de atribuire stabilit in documentatia de atribuire.

Autoritatea contractanta are obligatia de a invita toti ofertantii care au depus oferte corespunzatoare sa prezinte preturi noi si/sau dupa caz, valori noi ale elementelor ofertei. Invitatia se transmite pe cale electronica, simultan tuturor ofertantilor respectivi.

Invitatia trebuie sa precizeze data si momentul de start al licitatiei electronice, precum si orice informatie necesara pentru realizarea conectarii individuale la echipamentul electronic utilizat.
Autoritatea contractanta nu are dreptul de a incepe licitatia electronica mai devreme de doua zile lucratoare dupa data la care au fost trimise invitatiile.

In cazul in care contractul urmeaza a fi atribuit in baza criteriului ,,oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic" , invitatia trebuie sa contina si informatiireferitoare la :
-rezultatul primei evaluari a ofertei depuse de ofertantul destinatar;
-formula matematica care va fi utilizata pentru stabilirea automata a clasamentului final, in functie de noile preturi si/sau valorile prezentate de ofertanti.

Formula matematica utilizata incorporeaza ponderile factorilor de evaluare ce urmeaza a fi aplicati pentru deteminarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, conform precizarilor din anuntul de participare sau din documentatia de atribuire.

In cadrul licitatiei electronice, procesul repetitiv de ofertare se refera, fie numai la preturi, in cazul in care criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, fie la la preturi si/ sau la alte elemente ale ofertei, dupa cum au fost prevazute in documentatia de atribuire, in cazul in care criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

In cursul fiecarei runde a licitatiei electronice, autoritatea contractanta are obligatia de a comunica instantaneu tuturor ofertantilor cel outin informatiile necesare acestora pentru a-si determuina, in orice moment, pozitia pe care o ocupa in clasament.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.