Lichiorul limoncello

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.87

nivel: Facultate

Lichiorul este o bautura preparata din spirt sau rachiu, cu adaos de sirop, esente aromate si substante colorante. La gust este uneori foarte dulce, avand ca ingredient principal ierburi, fructe sau chiar si flori.Multe ingrediente se pot combina, rezultand lichiorurile vestite de menta si ciocolata, de petale de trandafir si zmeura, lamaie si scortisoara, etc. La inceputurile fabricarii lichioru[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lichiorul limoncello

Lichiorul este o bautura preparata din spirt sau rachiu, cu adaos de sirop, esente aromate si substante colorante. La gust este uneori foarte dulce, avand ca ingredient principal ierburi, fructe sau chiar si flori.Multe ingrediente se pot combina, rezultand lichiorurile vestite de menta si ciocolata, de petale de trandafir si zmeura, lamaie si scortisoara, etc. La inceputurile fabricarii lichiorurilor, acesta purta denumirea generica de "licoarea vietii" si era preparata din zeci de ierburi, plante sau flori, avand puternice proprietati farmaceutice.

Cu timpul, mixtura de ingrediente s-a micsorat si au aparut lichiorurile specializate pe anumite ingrediente, consumate intotdeauna reci, cu gheata, dupa masa sau foarte rar inainte.In ziua de azi, inclusiv cremele care contin alcool tare, cum este whisky-ul, sunt considerate tot lichioruri. Cremele de whisky sau cremele de coniac apar pe rafturi tot sub denumirea de lichioruri. Lichiorurile sunt bauturi alcoolice preparate pe baza de alcool etilic rafinat, zahar , sucuri de fructe, extracte si macerate de plante si fructe, arome si coloranti alimentari.

Apa,alcoolul si zaharul sunt principalele ingrediente a lichiorului,iar celalalte ingrediente ajuta la formarea gustului si aspectului; fructele ajuta foarte mult la formarea culorii, dar si a gustului: daca fructele sunt dulci,amare sau mai acrute, asemeni o sa aiba gustul si lichiorul.Esentele deasemenea imbunatatesc gustul lichiorului. Culoarea este redata de caramel si coloranti.In functie de concentratia alcoolica si zahar,lichiorurile pot fi:

Zaharul se livreaza de regula in saci de capacitate 40 , 45 sau 50 kg si la receptie se analizeaza din punct de vedere organoleptic si fizico-chimice. Alcoolul etilic trebuie sa corespunda SR 14/1988 din punct de vedere organoleptic si fizico-chimic. Fructele folosite ca materii prime folosite la fabricarea sucurilor alcolizate trebuie sa fie sanatoase , bine coapte si lipsite de impuritati ( frunze , codite , pamant ). Se receptioneaza calitativ si cantitativ.

Plantele aromatice si condimentele se receptioneaza in saci si se depoziteaza in locuri ferite de umezeala. Fiecare lot de plante este verificat cantitativ si calitativ. Verificarea calitativa consta in examenul exterior al lotului , examenul organoleptic si analize de laborator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.