Licenta de turism

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Touroperatorii combina elementele unei vacante intr-un pachet pe care il vand direct sau prin intermediari consumatorilor, la un pret mai scazut decat totalul preturilor componentelor luate separat.
Obtinerea de costuri reduse pt. pachete turistice se datoreaza contactarii de contingente de cazare si transport cu plata in avans si grafic de plati, la tarife negociate cu furnizorii dar si di[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Licenta de turism

Touroperatorii combina elementele unei vacante intr-un pachet pe care il vand direct sau prin intermediari consumatorilor, la un pret mai scazut decat totalul preturilor componentelor luate separat.
Obtinerea de costuri reduse pt. pachete turistice se datoreaza contactarii de contingente de cazare si transport cu plata in avans si grafic de plati, la tarife negociate cu furnizorii dar si discount-urile pt. grupuri.

Capacitatea de creare a pachetelor turistice rezida nu numai in creativitatea programului si atractivitatea vacantei oferite ci pt. un TO consta mai ales in capacitatea gestionarii riguroase a contingentelor si eficienta activitatii de previzionare a vanzarilor.
Riscurile: TO inchiriaza coningentele cu mult timp inainte de vanzarea pachetului.Exista 4 etape in elaborarea pachetului turistic:

1. Etapa planificarii - studii de piata prin care se analizeaza oportunitatea crearii de pachete pe o serie de destinatii agreate; alegerea furnizorilor, contractarea lor, negocierea si contractarea de contingente, stabilirea marimii acestora, incheierea de parteneriate cu agentii locali pt. transferuri, ghizi, excursii optionale.
Cererea: volumul de afaceri pe segmentul travel dezvoltat de o tara pe o destinatie, analiza cererii efective si a tendintelor previzionate (crestere sau declin) pt. a obtine un raspuns asupra fezabilitatii pachetului propus;

- Clientela: analiza pe segmente de clientela, stabilirea clientelei tinta si a celei complementare, preferinte de consum (cand, standarde dorite, servicii cerute).
- Analiza concurentei: cat, cui, cum vinde concurenta;
- Analiza produsului: componentele pachetului, modalitatile de transport, hoteluri, transferuri, atractivitatea programului, servicii incluse si optionale, sezonalitatea;
- Analiza modalitatii de distributie: B2B, B2C;

- Analiza posibilitatilor de promovare: care este cea mai buna metoda de a ajunge informatiile la consumatori;
- Analiza tarii de destinatie: economie, oferta turistica, cai de transport, stil de viata, factori de risc, traditii, obiceiuri, receptivitate fata de turism din partea comunitatii, rate de schimb.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.