Liber sa alegi - capitalism

1x punct

categorie: Economie

nota: 7.28

nivel: Facultate

Eficacitatea tranzmiterii unei informatii corecte este pierduta daca cei carora li se adreseaza nu sunt stimulati sa actoneze, si sa o faca corect, conform acelei informatii.

Veniturile producatorului-cea ce incaseaza pentru activitatile sale- este determinat de diferenta dintre sumele pe care le primeste pentru produsele sale si sumele pe care le cheltuieste pentru a le produce. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Liber sa alegi - capitalism

Eficacitatea tranzmiterii unei informatii corecte este pierduta daca cei carora li se adreseaza nu sunt stimulati sa actoneze, si sa o faca corect, conform acelei informatii.

Veniturile producatorului-cea ce incaseaza pentru activitatile sale- este determinat de diferenta dintre sumele pe care le primeste pentru produsele sale si sumele pe care le cheltuieste pentru a le produce.
Pretul creaza si motivatia de a actona conform informatiei nu numai in cea ce priveste cererea pentru produse, ci si in gasirea celor mai potrivite cai de a obtine produsul.

Veniturile oricarui persoane, prin intermediul pietei, sunt determinate, de diferenta dintre incasarile pentru vanzarile de bunuri si servicii si cheltuielile pentru producerea acestor bunuri si servici.
Venitul depinde de productivitatea resurselor pe cre le poseda si de preturile pe care piata le ofera pentru aceste resurse.

Corporatia este un intermediar intre proprietari ei- detinatori de actiuni- si celelalte resurse, in afara capitalului actionarilor, ale caror benefici ii revin.

In cele mai multe situatii alegerea de catre consumatori a anumitor servicii este cea care determina pretul relativ de piata a diferitelor articole.Guvernarea este o forma de cooperare benevola, un mod prin care oamenii aleg sa realizeze anumite obiective prin organizatii guvernmentale deoarece considera ca aceasta este mijlocul cel mai eficient de a le atnige.(guvernul limitat de cele 4 indatoriri)Prima indatorire prezentata de Adam Smith: 1- protejarea indivizilor unei societati impotriva constrangerilor, indiferent daca ele sunt din afara sau din partea propriilor concetateni2- administrarea corecta a justitiei; 3- indatorire importanta a guvernului indreptata spre pastrarea si consolidarea unei societati libere; 4-responsabili.

CAP 2 Tirania controalelor
In comertul interior ca si in cel exterior, este in interesul ‘marii majoritati a populatiei’ sa cumpere de la cea mai ieftina sursa si sa vanda tot mai scump.Totusi ‘ argumentatia ineresata’ a condus la o tulbuatoare profiliere a restrictiilor asupra a ceea ce putem cumpara si vinde, de la cine putem cumpara si cui putem vinde si in ce conditii, pe cine sa angajam si pentru cine sa lucram, unde putem trai si ce putem bea sau manca. Tunam si fulgeram impotriva ‘intereselor speciale’ dar nu si atunci cand se intampla ca ‘interesele speciale’ sa fie ale nostre.

Adam Smith a indicat ‘ argumentatia interesata a negustorilor si a producatorilor’.Un comert liber nu numai ar contribui la bunastarea noastra materiala, dar ar si favoriza pacea si armonia intre natiuni si ar da un imbold cometitiei interne.
Atat pe plan intern cat si extern, comertul liber este cea mai buna cale, prin care o tara saraca poate determina bunastarea cetatenilor sai.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.