Leptospiroza

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.62

nivel: Facultate

Evolutia clinica este bifazica, cuprinzand o faza septicemica si o faza organica, separate printr-o perioada de 1-3 zile de ameliorare.
Faza septicemica se caracterizeaza prin febra, cefalee, mialgii, congestie conjunctivala, fotofobie, facies congestionat, eruptii cutanate de tip rujeoliform, manifestari pulmonare si bradicardie. In aceasta etapa se poate confunda leptospiroza cu o viroza.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Leptospiroza

Evolutia clinica este bifazica, cuprinzand o faza septicemica si o faza organica, separate printr-o perioada de 1-3 zile de ameliorare.
Faza septicemica se caracterizeaza prin febra, cefalee, mialgii, congestie conjunctivala, fotofobie, facies congestionat, eruptii cutanate de tip rujeoliform, manifestari pulmonare si bradicardie. In aceasta etapa se poate confunda leptospiroza cu o viroza. Tot in faza septicemica pot apare tulburari digestive care trebuie diferentiate de debutul unei hepatite acute: anorexie, greata, varsaturi, hepato-splenomegalie, insotite sau nu de icter.

Se poate asocia sindromul de iritatie meningeana si afectarea renala cu oligurie, albuminurie, cilindrurie.
Faza organica se anunta prin reaparitia febrei si a simptomatologiei de organ: atingere meningeana, hepatica, renala. Leptospirozele benigne pot evolua monosindromic sau cu prinderea ficatului si rinichiului in grade variabile, la care se poate adauga sau nu meningita. Leptospiroza ictero-hemoragica, insa, imbraca forme severe, plurisindromice, care evolueaza frecvent spre insuficienta hepato-renala si sindrom hemoragipar.

4.2. DIAGNOSTIC DE LABORATOR este bacteriologic, serologic, boala experimentala si se face in functie de stadiul in care se afla boala:
In prima saptamana de boala se cerceteaza leptospirele in sange si in lichidul cefalorahidian.
In a doua saptamana de boala se cerceteaza leptospirele in urina si se pun in evidenta anticorpii specifici.

A. Teste de laborator nespecifice
VSH mult crescut, sediment urinar patologic, azotemie, modificari ale lichidului cefalorahidian (''disociatia clinico-lichidiana'') apar in ziua 7-8 de boala;
cresterea fibrinogenului in sange (600-1200 mg %) si cresterea creatinfosfokinazei pun diagnosticul de leptospiroza in meningitele
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.