Leonhard Euler

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Liceu

In 1726 Euler avea spre tiparire un articol scurt despre curbe izocrone intr-un mediu rezistent. In 1727 a publicat alt articol despre traiectorii reciproce si a creat o sansa la Marele Premiu din 1727 al Academiei din Paris pentru cel mai bun aranjament al catargelor de pe un vapor. Premiul din 1727 a fost acordat lui Bouguer, un expert in matematica legata de vapoare, dar eseul lui Euler a casti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Leonhard Euler

In 1726 Euler avea spre tiparire un articol scurt despre curbe izocrone intr-un mediu rezistent. In 1727 a publicat alt articol despre traiectorii reciproce si a creat o sansa la Marele Premiu din 1727 al Academiei din Paris pentru cel mai bun aranjament al catargelor de pe un vapor. Premiul din 1727 a fost acordat lui Bouguer, un expert in matematica legata de vapoare, dar eseul lui Euler a castigat al doilea loc care a constituit o mare reusita pentru tanarul absolvent.

Oricum, Euler trebuia acum sa-si gaseasca o intalnire academica si cand Nicolaus Bernoulli a murit la St. Petersburg in 1726 creand un post liber, lui Euler i s-a oferit acel post care il implica in predarea aplicatiilor matematicii si mecanicii in filosofie. A acceptat postul in noiembrie 1726 dar a hotarat ca nu dorea sa calatoreasca in Rusia pana in primavara anului urmator. Avea 2 motive pentru a amana. El dorea timp pentru a studia subiecte de discutie legate de noul sau post dat dorea si o sansa pentru un post la Universitatea din Basel deoarece profesorul de fizica murise.

Euler a scris un articol despre acustica, care a devenit clasic, in licitatia sa pentru post dar nu a fost nici macar ales pentru a continua acolo unde se lua decizia finala asupra acelui care va ocupa postul. Aproape sigur este ca tineretea sa (19ani) a fost impotriva sa. Oricum Calinger spunea: ,,Aceasta decizie, in cele din urma, la favorizat pe Euler, deoarece l-a fortat sa se mute dintr-o republica mica intr-o asezare mult mai adecvata pentru stralucita sa cercetare si lucrare tehnologica."

Imediat ce a aflat ca nu va avea postul de fizica, Euler a parasit Basel la 5 aprilie 1727. A calatorit in jos pe Rin cu o barca, a traversat statele Germane cu un tren de marfa, apoi cu barca de la Lubeck a ajuns la St. Petersburg la 17 mai 1727. S-a alaturat Academiei de Stiinta din St. Petersburg doi ani dupa ce fusese gasit de Catherine I sotia lui Peter cel Mare. Prin cererile lui Daniel Bernoulli si Jacob Hermann, Euler a fost desemnat mai degraba pentru divizia mate-fizica a Academiei decat pentru postul de filosofie pentru care fusese recomandat initial. La St. Petersburg, Euler a avut multi colegi care ii ofereau un ambient exceptional:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.