Leonardo da Vinci - Epoca Renasterii

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Leonardo a fost nascut in micul oras Vinci, in Toscana, langa Florenta. El era fiul unui notar bogat si al unei femei din Florenta. Pe la mijlocul anilor 1460, famil 353i823d ia sa s-a mutat in Florenta, unde el a primit cea mai buna educatie pe care Florenta (un centru cultural artistic si intelectual) l-a putut oferii. El era inteligent, bine-facut, era un bun muzicant si improvizator, vorbea ar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Leonardo da Vinci - Epoca Renasterii

Leonardo a fost nascut in micul oras Vinci, in Toscana, langa Florenta. El era fiul unui notar bogat si al unei femei din Florenta. Pe la mijlocul anilor 1460, famil 353i823d ia sa s-a mutat in Florenta, unde el a primit cea mai buna educatie pe care Florenta (un centru cultural artistic si intelectual) l-a putut oferii. El era inteligent, bine-facut, era un bun muzicant si improvizator, vorbea articulat si putea fi foarte convingator. In 1466 el a fost angajat ca asistent al lui Andrea del Vorrocchio, unul dintre cei mai importanti sculptori si pictori ai vremurilor sale.

In slujba sa el a invatat sa picteze si sa sculpteze in marmura si bronz. In 1472 el a fost admis in bresla pictorilor din Florenta, iar in 1476 el inca mai era considerat asistentul lui Verrocchio.In 1478 Leonardo da Vinci a devenit un maestru independent. Prima sa slujba, a fost sa picteze o bucata din altarul capelei Palazzo Vecchio dar a fost lasata neterminata. Prima sa pictura majora "Adorarea Magilor" (lasata neterminata) a fost comandata in 1481 de catre manastirea San Donato a Scopeto, din Florenta. Alte lucrari asociate cu tineretea sa, au mai fost "Benois Madonna", portetul "Ginevra de' Benci" si neterminatul "Sfantul Jerome".

In 1482, el intra in slujba ducelui de Milan, dupa ce a scris o scrisoare uimitoare in care el arata ca poate construi poduri portabile, preciza ca stie tehnici pentru a construi bombardiere si tunuri, ca poate construi vapoare, vehicule blindate, catapulte si alte masini de razboi. In acea scrisoare el mentiona ca poate crea sculpturi in marmura, bronz si clei. El a lucrat ca inginer principal al ducelui in numeroasele sale fabrici militare si a mai lucrat ca arhitect.
El l-a asistat pe faimosul matematician italian Luca Pacioli in lucrarea mult premiata "Divina Proportione".

Datele arata ca Leonardo da Vinci a avut multi elevi si asistenti atunci cand a locuit in Milan, pentru care a scris texte si lucrari, mai tarziu fiind catalogate ca "Tezele asupra Picturii".Dupa aceea el a mai lucrat in slujba ducelui Cesare Borgia, fiul Papei Alexandru al IV-lea. El a supravegheat constructiile multor cladiri si a fortaretelor din statul papal. Leonardo a creat anumite schite pentru a fi folosite la decorarea capelei Palazzo Vecchio. Subiectul acestor schite era Batalia de la Anghiari, din raboiul Florentei cu Pisa (razboi la care a lua parte, ca inginerul sef al ducelui). Dar el nu a terminat desenul, iar schitele au fost distruse in secolul XVII.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.