Lentilele de contact

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.86

nivel: Liceu

Istoria:
In 1268 Englezul Roger Bacon a inregistrat o declaratie despre folosirea lentilelor optice.Posibil ca la inceputul secoluluial 10-lea desi Chinezii folosisera lupele in rame.
Ochelarii au fost folositi prima data in Europa si Italia si alte portrete care dateaza din Evul Mediu.Cu inventia masinii de tiparit in sec. al 15-lea,cererea pentru ochelari a crescut si pana in 162[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lentilele de contact

Istoria:
In 1268 Englezul Roger Bacon a inregistrat o declaratie despre folosirea lentilelor optice.Posibil ca la inceputul secoluluial 10-lea desi Chinezii folosisera lupele in rame.
Ochelarii au fost folositi prima data in Europa si Italia si alte portrete care dateaza din Evul Mediu.Cu inventia masinii de tiparit in sec. al 15-lea,cererea pentru ochelari a crescut si pana in 1629 devenise o adevarata afacere.

Prima pereche de ochelari bifocali au fost facuti de Benjamin Franklin la sugestia sa in 1760.
Lentilele sunt folosite
In sisteme opticede sticla sau orice alta substanta transparenta avand o forma care le permite sa refracteze lumina orcarui obiect de forma reala sau virtuala.Lentilele de contact si lentilele din ochelarii sunt folosite in scopuri medicinale.
Lentilele mai sunt folosite si la :microscopuri,telescopuri si alte instrumente optice,ele sunt la fel de importante la ochi cat si designul sau.

Fabricarea Lentilelor:
Majoritatea lentilelor sunt formate dintr-un fel de sticla de calitate superioara .
Aceasta se mai numeste si sticla optica care nu au defecte interne bule de aer sau alte imperfectiuni. Procesul de a face o lentila dintr-un bloc de sticla implica mai multe operatiuni .Primul pas este de a trasa o forma de lentila pe blocul de sticla.

Bucata de sticla este adusa la forma sa fiind taiata de o placa din fier acoperita cu o amestecare din apa si adezive.
-pentru a fi obtinuta suprafata lentilei se folocesc unelte concave sau convexe incarcate cu abrasive.
-ultimul process de terminare al lentilei este slefuirea,iar dupa aceasta nu mai trebuie decat taiat din margini incat sa fie egale.
Istoria Lentilelor:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.