Lemnul curbat

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Lemnul este un material anizotrop cu trei plenuri de simetrie elastica aproximativ perpendiculare intre ele respectiv este un material ortotrop .Tinand seama de structura lemnului cele trei axe de simetri elastica sunt longitudinale L,radiala R si tangentiala T,iar cele trei plane de anizotropie elastica sunt LR,RTsi TR .
Ca orice corp solid si lemnul supus actiunii unor forte exterioa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lemnul curbat

Lemnul este un material anizotrop cu trei plenuri de simetrie elastica aproximativ perpendiculare intre ele respectiv este un material ortotrop .Tinand seama de structura lemnului cele trei axe de simetri elastica sunt longitudinale L,radiala R si tangentiala T,iar cele trei plane de anizotropie elastica sunt LR,RTsi TR .
Ca orice corp solid si lemnul supus actiunii unor forte exterioare se deformeaza iar forta exterioara intampina o rezistenta a carei valoare variaza in functie de structura si elasticitatea materialului lemnos .

Corelatie dintre sarcini si deplasarii sau dintre tensiuni si de deformatii se poate reprezenta grafic sub forma curbelor caracteristicerespectiv tensiune deformatie specifica . Pentru diferite solicitari forma acestoe curbe pune in evidenta zona de elasticitate portiunea dreapta in care exista proportionalitate intre tensiune si deformatii respectiv este valabila legea lui hooke zona de curgere si limita de rupere . Studiul elasticitatii si rezistentei lemnului si produselor pe baza de lemn presupune analiza tuturor factorilor atat acelor legati de lemn cat si a celor dependenti de modul de aplicare si variatie a fortelor de solicitare .

La randul sau in cadrul solicitarii de compresiune pentru aceeiasi forta respectiv tensiune marimia deformatiilor este dependenta de specia lemnoasa si de directia de solicitare fata de directia fibrelor cum de marimea sectiunii pieselor. Cu cat specia lemnoasa are o densitate aparenta mai mare cu atat deformatiile sunt mai mici. Acest lucru are o importanta deosebita in procesul de curbare si mulare a lemnului in sensul ca piesele cu densitatea aparenta mai mica necisata oeforturi mai reduse pentru deformatii mari .

Totodata urmarind curbele caracteristice ale lemnului se constata ca deformatia totala a se realiza in trei faze si anume:
- faza intai se caracterizeaza print-o corelatie liniara intre tensiunea a si deformatia care este cuprinsa intre 0 si 3-6%
- faza a doua denumita si curgere plastica se caracterizeaza prin aceia ca la o avariatie relativ mica a tensiunii deformatia creste de la 3-6% pana la 30-40%;

- faza a tria se caracterizeaza printr-o corelatie liniara intre a si e si [prin faptul ca o deformatie in continuare a lemnului se poate realiza numai prin aplicare a unor tensiuni mari .
Stabilirea parametrilor optimii ai proceselor de densificare presare curbare si mulare a lemnului presupune cunoasterea expresiei analitici a corelatiei tensiunii deformatie respectiv a functiei pentru fiecare faza .pentru prima faza aceasta corelatie este data de legea lui hooke iar pentru celelalte doua faze teoretic stabilirea unor corelatii exacte este relativ dificila . Pe baza de cercetarri experimentale huhreanskia stabilit pentru faza a doua si a treia de deformatie urmatoarele relatii :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.