Legume si fructe

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Comercializarea F si L in zona tropicala :
Acest proces aste insotit de mondializarea schimburilor comerciale, care antreneaza noi fenomene de concurenta.
Franta a obtinut autorizatia de a patrunde pe piata japoneza in anumite conditii de norme fitosanitare. Ea e a III-a tara dupa SUA si Noua Zeelanda. Exporturile SUA se adreseaza pietelor asiatice si se remarca concurenta intre Amer[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Legume si fructe

Comercializarea F si L in zona tropicala :
Acest proces aste insotit de mondializarea schimburilor comerciale, care antreneaza noi fenomene de concurenta.
Franta a obtinut autorizatia de a patrunde pe piata japoneza in anumite conditii de norme fitosanitare. Ea e a III-a tara dupa SUA si Noua Zeelanda. Exporturile SUA se adreseaza pietelor asiatice si se remarca concurenta intre America de N si Europa amplificata de prezenta Chinei, a carei productivitate creste in ultimii ani.

In tropic au o productivitate mondiala de 61 mil t anual, cea mai mare parte a productivitatii e absorbita de piata interna a acestor tari. Produsele proaspete sunt disponibile tot anul, datorita circuitelor de crestere si recoltare din regiunile Africa, Asia, America latina.
Pe primul loc (la productie) este mango, urmat de ananas, papaya, avocado.Cel mai comercializat produs este ananasul, urmat de mango. Sucul si pulpa de mango devin din ce in ce mai apreciate in domeniul bauturilor.

Productia mondiala de citrice se afla la cca 90 mil t anual. Pe primele locuri : Brazilia, SUA, China, Spania, Mexic etc.
Bananele sunt :Conditii de calitate ale L si F
Comertul e conditionat de controlul de calitate. Astfel trb sa se resp standardele comunitare, similare standard recomandate de Comisia Economica a ONU. Acordul pt tarile exportatoare e dat de UE a comertului en-gross, expeditia, importul si exportul L si F. Au obtinut acest acord - Africa de S, Argentina, Australia, Maroc etc.

Produsele, conform standardelor comunitare trb insotite de certificatul de conformitate care atesta ca sunt conforme cu nermele de calitate la categoria de calitate in momentul exportului. Trb mentionate modalitatile de control, verificate de conformitate pt clasele de calitate extra, I si II, pt conditiile de ambalare si conditionare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.