Legiunea Arhanghelului Mihail intre provocari, sciziuni si disidente

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din esichierul politic romanesc nici un partid nu avea trecut in program in cazul accederii la putere instituirea Tribunalul Exceptional care sa judece tradatorii patriei. Un astfel de punct doctrinar evident, ca nu putea face imagine favorabila Legiunii.
Politicienii romani indiferent de partid erau cuplati in tot felul de "afaceri" care mai de care mai oneroase adaugand si faptul ca ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Legiunea Arhanghelului Mihail intre provocari, sciziuni si disidente

Din esichierul politic romanesc nici un partid nu avea trecut in program in cazul accederii la putere instituirea Tribunalul Exceptional care sa judece tradatorii patriei. Un astfel de punct doctrinar evident, ca nu putea face imagine favorabila Legiunii.
Politicienii romani indiferent de partid erau cuplati in tot felul de "afaceri" care mai de care mai oneroase adaugand si faptul ca camarila regala era si ea cuplata in diferite afaceri, toate in defavoarea statului roman. In aceasta atmosfera social- politica depravata Legiunea isi facea drum spre putere avand menirea de a face educatie tineretului. Relevand din acest punct de vedere ramane raspunsul Capitanului in fata Tribunalului din 1938.

Existenta provocatorilor si oportunistilor in randul Legiunii era un fapt cunoscut, mai mult chiar, organele statului menite sa asigure linistea si siguranta cetatenilor provocau zvonuri despre eventuale acte teroriste a legionarilor.
Pe masura ce situatia social politica a tarii se deteriora, imaginea publcia a Legiunii se amplifica tot mai mult in randurile populatiei. In aceste conditii, autoritatile au cautat sa scoata in afara legii formatiunile politice ale Miscarii Legionare, respectiv Garda de Fier si Totul pentru tara.

Prima dizolvare a Garzii de Fier a fost facuta de minsitrul de interne, Ion Mihalache in guvernul GG Mironescu la ?????? in 1931, iar cea de a doua de guvernul Iorga- Argetoianu, in martie 1932.
Totusi, si in aceste conditii Garda de Fier participa la alegerile generale din 17 iulie 1932, obtinand rezultate pozitivve- cinci locuri in Camera.

In 1933 a ajuns prim- ministru al Romaniei I.G. Duca, stralucit lider liberal neagreat de camarila regala.
In cursul unei precedente vizite in Franta si-a angajamente ca va dizolva Garda de Fier - in fata cercurilor oculte financiare franceze- tensionand tot mai mult atmosfera din scena politica romaneaca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.