Legendele figurilor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Detectarea rapida a beta-lactamazelor prin testul cromogen cu nitrocefin: rondelele impregnate cu nitrocefin (cefalosporina colorata in galben) isi modifica culoarea in rosu daca tulpina testata este producatoare de enzima.8-1: Staphylococcus aureus in proba de puroi de la un copil cu osteomielita. Frotiu colorat Gram (1000x). Coci sferici gram-pozitivi ( o,5-1,o micrometri), cativa gram la limita[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Legendele figurilor

Detectarea rapida a beta-lactamazelor prin testul cromogen cu nitrocefin: rondelele impregnate cu nitrocefin (cefalosporina colorata in galben) isi modifica culoarea in rosu daca tulpina testata este producatoare de enzima.8-1: Staphylococcus aureus in proba de puroi de la un copil cu osteomielita. Frotiu colorat Gram (1000x). Coci sferici gram-pozitivi ( o,5-1,o micrometri), cativa gram la limita, asezati izolati, in perechi si predominant in gramezi neregulate, dispusi extracelular, dar si in polimorfonucleare.

8-2: Staphylococcus aureus. Frotiu din cultura de 24 ore in mediu
lichid. Coloratia Gram (1000x). Coci sferici gram-pozitivi, cativa gram la limita, asezati izolati, in diplo si predominant in gramezi neregulate asemanatoare ciorchinilor de strugure. 8-3: Stafilococi in cultura de 24 ore pe agar cu 5% sange de berbec (2x). Coloniile mari netede, cremoase, pigmentate in galben citrin si β-hemolitice apartin Staphylococcus aureus; coloniile pitice, opace, nepigmentate, nehemolitice apartin Staphylococcus epidermidis.

8-5: Sindromul pielii oparite (Ritter). Epidermoliza necrotica. Rash-ul
tegumentar generalizat si descuamarea pe zone intinse realizeaza aspectul de "piele oparita". 9-1: Cultura de 24 ore pe agar cu 5% sange de berbec a unei tulpini de streptococ
β -hemolitic, Streptococcus pyogenes (1/1). Acest coc gram-pozitiv formeaza colonii mici cu diametrul de 1 mm, nepigmentate, opace, inconjurate de o zona larga de hemoliza clara, completa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.