Leader si leadership

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

Leaderul este mai mult decat o persoana care conduce, el este un simbol pentru ceilalti. El este cel care ii motiveaza pe oameni sa lucreze la maxima lor capacitate, cel care ii intelege, cel care le castiga increderea. De asemenea, acesta reprezinta si un model bun de urmat deoarece poseda diverse calitati, unele unice, care ar fi benefice oricui: o vointa puternica de a-si duce la bun sfarsit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Leader si leadership

Leaderul este mai mult decat o persoana care conduce, el este un simbol pentru ceilalti. El este cel care ii motiveaza pe oameni sa lucreze la maxima lor capacitate, cel care ii intelege, cel care le castiga increderea. De asemenea, acesta reprezinta si un model bun de urmat deoarece poseda diverse calitati, unele unice, care ar fi benefice oricui: o vointa puternica de a-si duce la bun sfarsit obiectivele, abilitati sociale inedite bazate pe o comunicare placuta si complexa, o dorinta arzatoare de a invata mereu ceva nou si de a pune in practica, devotament si loialitate fata de convingerle proprii si fata de ceilalti, sinceritate si multe altele.

Asa cum a spus Thomas Carlyle: Istoria rasei umane este defapt biografia leaderilor ei. El a reusit sa cuprinda, intr-un mod exemplar, o trasatura importanta a unui leader si anume ca acesta este un om de actiune. De-a lungul istoriei s-au afirmat diversi conducatori ca Napoleon sau Hitler, care, intr-adevar, au contribuit cu mult la istoria lumii. Ei au fost leaderii trecutului care au modificat cursul vietii, insa nu s-ar fi auzit de ei daca acestia nu actionau.

O alta caracteristica importanta a unui leader este faptul ca acesta traieste printre oameni. El nu sta si leneveste in birou, ci marea majoritate a timpului o petrece alaturi de echipa. Asa, acesta ajunge sa ii inteleaga pe membrii acesteia foarte bine si sa ii motiveze suficient de mult, reusind astfel sa creasca nivelul ei de performanta, ceea ce un manager obisnuit poate sa realizeze asta cu greu. Se poate lua exemplul unei masini stricate si a unui mecanic. Pentru ca acesta sa reuseasca sa repare masina, trebuie, mai intai, sa vada ce e stricat in ea. Dupa ce isi da seama de problema, poate sa o repare, facand-o astfel sa functioneze.

La fel procedeaza si un leader, doar ca el se ocupa de oameni. Se poate considera ca leaderul este un manager atat de bine instruit incat poate sa puna in practica, cu foarte mare eficienta, tot ceea ce a invatat.
Asadar, un leader nu este sinonim cu un sef, deoarece diferenta dintre aceste doua lucruri este ca poti avea o slujba de sef, dar depinde de propria persoana daca iti folosesti abilitatile de leader. Adica deosebirea este facuta, in mod clar, de spiritul de leader. De aici se ajunge la leadership.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.