Leacuri sanatoase

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Facultate

Denumiri populare: amei, cumulau, curpan, hamei salbatec, hamei, himei, homei, maiuga, maluga, peste de padure, trofolean, vina de hamei, vita de hamei. In traditia populara: cu flori si foi se faceau cataplasme contra durerilor. Florile adunate toamna se puneau in saltele celor care nu puteau dormi. Decoctul dintr-o mana de flori, fierte la un litru de apa, strecurat si indulcit cu zahar, se lua [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Leacuri sanatoase

Denumiri populare: amei, cumulau, curpan, hamei salbatec, hamei, himei, homei, maiuga, maluga, peste de padure, trofolean, vina de hamei, vita de hamei. In traditia populara: cu flori si foi se faceau cataplasme contra durerilor. Florile adunate toamna se puneau in saltele celor care nu puteau dormi. Decoctul dintr-o mana de flori, fierte la un litru de apa, strecurat si indulcit cu zahar, se lua contra blenoragiei.

Cu flori si frunze se faceau spalaturi contra "rofilor" si a altor bube pe cap, precum si scaldatori pentru copii "jigariti". Cand "se zbarcea" mana sau piciorul, se fierbeau frunze si flori de hamei in lapte, pana se ingrosa si se puneau cataplasme in locul dureros, seara, schimbandu-se a doua zi dimineata. Se repeta de mai multe ori.
Se mai folosea contra tuberculozei, preparandu-se asa-numita "bere de heptica la plamani". Se lua un pahar de orz prajit si unul de orz neprajit, un pahar de hamei, un font de zahar si apa, care se fierbeau, se strecurau si se punea peste zahar, luau apoi drojdie, o amestecau cu zeama dupa ce se raceste; o fierbeau de seara pana dimineata, apoi o puneau in sticle si beau din ea contra tuberculozei.

Compozitie chimica: in scopuri medicinale se intrebuinteaza numai conurile femele (Strobuli Lupuli) recoltate cand au culoarea galben-verzuie, la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, conurile femele contin apa, oleo rezina localizata in perii glandulari, ulei eteric, format din hidrocarburi monoterpenice, ca mircen, alfa pinen, beta pinen, limonen; hidrocarburi sesquiterpenice, ca alfa-humulen, beta-humulen;

alcooli monoterpenici ca linalol, geraniol, boreol, si oxidul monoterpenic 1,8-cineol; rasini (moi, tari, gama-rasini, etc), formate din humulona, co-humulona, ad-humulona, lupulona, co-lupulona, ad-lupulona (principii amare) substante de natura flavonica-xantohumolul, glicozide ale cvercetolului si camferolului; tanin, trimetil amina, colina, betaina, asparagina, glutamina, ceruri, mici cantitati de acid oxalic, acid malic, acid citric, pigmenti carotenoidici, clorofile; saruri minerale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.