Latul se strangea si din afara Romaniei

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.89

nivel: Facultate

Tovarase Marinescu,Urmare la cele raportate cu nr. DJ-0736 si 0737 din 29 noiembrie a.c. si DJ-0753 din 8 decembrie a.c., precum si in contextul recentelor evenimente de la Timisoara, sambata am avut o convorbire cu general-colonel (rez.) Georgie Iovicici, fost presedinte al Comitetului Organizatiei UCI din armata iugoslava.Acesta a spus ca recent s-a inapoiat din Ungaria, unde s-a aflat intr-o vi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Latul se strangea si din afara Romaniei

Tovarase Marinescu,Urmare la cele raportate cu nr. DJ-0736 si 0737 din 29 noiembrie a.c. si DJ-0753 din 8 decembrie a.c., precum si in contextul recentelor evenimente de la Timisoara, sambata am avut o convorbire cu general-colonel (rez.) Georgie Iovicici, fost presedinte al Comitetului Organizatiei UCI din armata iugoslava.Acesta a spus ca recent s-a inapoiat din Ungaria, unde s-a aflat intr-o vizita si a constatat ca in aceasta tara exista o atitudine foarte ostila si dusmanoasa fata de tara noastra.

A mai spus ca din convorbirile avute cu mai multi generali si ofiteri unguri, a retinut ca conducerea ungara, "a organizat un complot international" impotriva tarii noastre, care actioneaza sa-l puna in functiune.Scenariul, in principal, va fi declansat prin demonstratii antisocialiste-nationaliste de masa ale populatiei de origine maghiara din Transilvania (indeosebi provocate de intelectualitatea si studentii maghiari si biserica catolica), la care sa fie atrase si alte minoritati de la noi, chiar si populatia romana.

Acesta a mai spus, repetand de mai multe ori, sa acordam o maxima atentie si sa fie intreprinse actiuni corespunzatoare.Despre acest "complot international" impotriva tarii noastre, mi-a spus si general-locotenent Dragisa Drlievici, loctiitorul sefului Statului Major General al Fortelor Armate ale Iugoslaviei si general-locotenent Aleksandar Spirkovski, comandantul Regiunii 1 Militare Belgrad.
Cei mentionati mi-au spus sa trecem imediat la intreprinderea unor actiuni politico-diplomatice pe plan international pentru a contraataca acest complot, concomitent cu luarea de masuri ferme pe plan intern.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.