Lasatul de fumat prin metoda vointei

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

De regula, pana nu incercam cu adevarat sa ne lasam, nu ne dam seama ca exista o problema. Primele tentative au loc adesea cand abia am inceput sa fumam, determinate de obicei de lipsa de bani (baiatul se indragosteste de o fa si amandoi incearca sa stranga bani pentru o casa, nu sa-i iroseasca pe tigari) sau de probleme de sanatate (adolescentul care face sport descopera ca incepe sa gafaie). Ind[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lasatul de fumat prin metoda vointei

De regula, pana nu incercam cu adevarat sa ne lasam, nu ne dam seama ca exista o problema. Primele tentative au loc adesea cand abia am inceput sa fumam, determinate de obicei de lipsa de bani (baiatul se indragosteste de o fa si amandoi incearca sa stranga bani pentru o casa, nu sa-i iroseasca pe tigari) sau de probleme de sanatate (adolescentul care face sport descopera ca incepe sa gafaie). Indiferent de motiv, fumatorul asteapta intotdeauna o situatie stresanta, fie ca este vorba de sanatate sau de bani.

De indata ce nu mai fumeaza, micul monstru launtric are nevoie de hrana. Fumatorul vrea atunci o tigara, iar faptul ca n-o poate avea il face si mai nefericit. Ceea ce lua impotriva stresului nu-i mai este acum la indemana, astfel ca sufera o tripla lovitura. Rezultatul probabil, dupa o perioada de chin, este compromisul: A O sa fumez mai putin. >> sau A Am ales prost momentul. >> sau A O sa astept pana cand n-o sa mai fiu stresat. >> Insa cand stresul a trecut nu mai are nevoie sa se lase, asa ca nu mai incearca pana la urmatorul moment stresant. Bineinteles, momentul nu e niciodata potrivit, deoarece, pentru majoritatea oamenilor, viata devine mai stresanta, nu mai putin stresanta.

Iesim de sub aripa protectoare a parintilor si infruntam viata - ne cumparam o casa, platim rate, facem copii, ne luam slujbe tot mai grele s.a.m.d. Evident, viata fumatorului nu poate deveni niciodata mai putin stresanta pentru ca ceea ce produce stresul e tocmai tigara. Pe masura ce doza de nicotina creste, fumatorul devine tot mai nefericit si iluzia lui in ce priveste dependenta se amplifica. De fapt, e o iluzie ca viata devine tot mai stresanta, iar ceea ce genereaza iluzia e tocmai fumatul sau o adictie similara. Vom discuta asta in amanunt in Dupa primele esecuri, fumatorul incepe de obicei sa viseze ca intr-o buna zi o sa se trezeasca si pur si simplu n-o sa mai vrea sa fumeze. Speranta asta e atatata in general de povestile auzite de la alti fosti fumatori (A Am avut o gripa si dupa aia n-am mai putut sa fumez. >>)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.