Lanturile vietii

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.75

nivel: Facultate

De asemenea economia capitalista nu a facut nimic altceva decat sa creezee o mare autostrada pe care o promoveaza constant cu o ferocitate fantastica. Vrei sa fii fericit in viata? Atunci trebuie sa cumperi X Y si Z. Daca nu, tu nu ai nici o sansa sa fii fericit in vecii vecilot. Si lumea ii crede. Cum sa nu ii creada cand toti cei din jurul lor cred acest lucru. E ca o boala molipsitoare care duc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lanturile vietii

De asemenea economia capitalista nu a facut nimic altceva decat sa creezee o mare autostrada pe care o promoveaza constant cu o ferocitate fantastica. Vrei sa fii fericit in viata? Atunci trebuie sa cumperi X Y si Z. Daca nu, tu nu ai nici o sansa sa fii fericit in vecii vecilot. Si lumea ii crede. Cum sa nu ii creada cand toti cei din jurul lor cred acest lucru. E ca o boala molipsitoare care duce la crearea faimoaselor turme care mai traziu se intreaba cum de au ajuns in prapastie. Cum? Simplu, le-a lipsit curajul sa faca ceea ce le spunea fiecare farama din corpul lor mai putin mintea lor.

Nu au vrut sa isi puna in valoare adevaratele talente de care dispun, au irosit darul magic primit preferand sa fie mediocri. In loc sa faca lumea un loc mai bun au ales sa o lase neschimbata din cauza fricii de schimbare. Care e motivul pentru care oamenii nu-si urmeaza inima in viata? Din ce motive nu vor sa isi castige painea facand ceea ce le place cel mai mult? Care sa fie oare radacina lipsei de pasiune din viata noastra? Foarte interesant este faptul ca in momentul in care am inbatranit si simtim cum moartea ne sulfa in ceafa abia atuncea fiecare din noi incepe sa traiasca viata asa cum vrea cu adevarat sa o traiasca.

Poate acesta este motivul pentru care batranii sunt asemanati cu copii - "au dat in mintea copiilor" pentru ca se reintorc la inocenta copilariei in care inima era regina tuturor. Pentru ce care isi fac griji ca daca isi vor urma instinctele in alegerea domeniului de activitate vor duce lipsa de mult doritul confort am o mica relatare. Pe o ferma din Statele Unite ale Americii a trait o fata care inca de mica isi dorea cu ardoare sa picteze insa parintii ei nu au lasat-o spunandu-I ca locul ei este tot pe o ferma alaturi de viitorul ei sot si viitorii ei copii.

Fata a ascultat de sfaturile parintilor si a facut intocmai. La batranete cand a ramas singura pe ferma, sotul ei murind si copii ei plecand, ea s-a decis sa-si urmeze chemarea inimii, pictatul. S-a dus la un magazine cu ustensile de pictat unde si-a cumparat tot ceea ce avea nevoie pentru a se apuca de pictat. Tot acolo a luat si prima lectie de pictura de la vanzatorul din magazin. Echipata pentru urmarea drumului deschis de pasiunea ei, ea s-a dus acasa si s-a apucat de pictat ceea ce vedea in jurul ei.

A trait peste 100 de ani aceasta remarcabila doamna, iar in ultimii ani din viata ei cea mai mare galerie de arta din New York a organizat un vernisaj cu operele ei care pana in acel moment ajunsesera sa valorize sute de mii de dolari. Cu un singur tablou vandut ea a castigat mai multi bani decat a castigat muncind zi si noapte pe ferma alaturi de sotul ei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.