Lansare produs vopseaua Beste

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Lansarea noului produs, vopseaua auto BESTE, este rodul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare in colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocand fonduri importante. Noul tip de vopsea este un produs revolutionar, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe lo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lansare produs vopseaua Beste

Lansarea noului produs, vopseaua auto BESTE, este rodul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare in colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocand fonduri importante. Noul tip de vopsea este un produs revolutionar, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe locul intai in cerintele consumatorilor. Calitatile sale speciale: de a nu se zgaria si de crestere a gradului de aerodinamicitate a suprafetei vopsite, ii asigura o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru intre ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem Ne propunem ca in primul an de producere a noului sortiment de vopsea sa ne creem o clientela stabila, sa ocupam un loc in frunte in ceea ce priveste cota de piata si sa realizam o cifra de afaceri lunara de cca 500mil. lei si un profit brut de 150mil. lei pe luna. De asemenea, firma urmareste ca in timp sa devina liderul incontestabil al pietii vopselelor auto.

In Romania, cererea de vopsele a crescut odata cu dezvoltarea domeniului constructiilor de locuinte si industriale, preluarea de catre Renault-Franta a S.C. Automobile Dacia S.A. Pitesti si deschiderea liniei de asamblare auto Daewoo-Romania. Vopselele sunt produse care se adreseaza consumatorilor casnici si industriali. Tendinta manifestata in ultima perioada (1998, 1999) este cea a orientarii firmelor producatoare sau importatoare catre consumatorii casnici, acestia reprezentand un segment de piata cu un potential de consum in continua crestere, desi aici concurenta este deosebit de puternica.

Un avantaj al abordarii cu mai multa atentie al acestui segment de piata este cel al recuperarii sigure si mult mai rapide a creantelor decat in segmentul consumatorilor industriali. Acest fapt explica cresterea ponderii consumatorilor casnici la 33.5% in 1999, fata de 21% cat reprezenta aceasta in 1998.
In zona Moldovei piata este reprezentata de firma CONEX - Iasi, motiv pentru care credem ca impunerea pe aceasta piata este o solutie, urmand ca dupa ce obiectivele de a atrage cat mai multi clienti si de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor nostri vor fi satisfacute, vom incerca sa ne extindem si in celelalte zone ale tarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.