La tiganci

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.52

nivel: Liceu

Astfel el este dus la bordei unde cele 3 fete il asteapta. Ajuns acolo el este supus unui joc in care trebuie sa afli care dintre fete este tiganca. Brusc lui I se face extreme de sete si nu gaseste nimic de baut decat cafea, in cele din urma isi potoleste setea. El nu este in stare sa ghiceasca tiganca si astfel se trezeste intr-o alta lume complet diferita de cea cara o cunostea el pana atunci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: La tiganci

Astfel el este dus la bordei unde cele 3 fete il asteapta. Ajuns acolo el este supus unui joc in care trebuie sa afli care dintre fete este tiganca. Brusc lui I se face extreme de sete si nu gaseste nimic de baut decat cafea, in cele din urma isi potoleste setea. El nu este in stare sa ghiceasca tiganca si astfel se trezeste intr-o alta lume complet diferita de cea cara o cunostea el pana atunci.Gavrilescu se simte sufocat de camera in care se afla si se simte neajutorat.

Secventele V ,VI si VII sunt dominate de planul real in care revin obiceiurile si gesturile sale obisnuite. Intrand in lumea reala el aude un uruit metallic al tramvaiului. Se urca in tramvai unde constata ca pretul unei calatorii sa dublat iar bacnitele sale s-au devalorizat. Ajuns la caminul doamnei Voitinovici el constata ca aceasta nu mai locuia acolo, iar nepoata sa s-a casatorit de mult timp. El este total confuz cerceteaza fiecare aspect de mai multe ori, dar toate rezultatele arata ca el parca nu mai apartinea de aceasta lume.

Dezamagit el se intoarce acasa unde constata ca de fapt el nu mai locuia acolo, sotia sa se mutase in Germania si vanduse tot ce avea impreuna cu sotul ei. El cere explicatii vecinilor care ii spun ca Gavrilescu a fost dat disparut de mult timp, din aceasta cauza sotia sa s-a mutat.
Socat de tot ceea ce a intalnit pana acum el este hotarat sa afle dinste raspunsuri. Se duce la un birjar care il plimba prin oras pana cand ajung la casa tigancilor. El intra in casa si o gaseste pe baba, aceasta dormea. O trezeste, aceasta il recunoaste si ii spune ca nu a mai ramas nici o fata in afara de nemtoaica.

Acesta ii da 100 de lei babei si intra, dar pe drum el uita la ce camera trebuia sa intre. Astfel intra intr-o camera aleasa la intamplare si o gaseste pe iubita sa din tinerete Hildegard. Spre uimirea sa fata vine la el il ia de mana si sil conduce spre birjar. Amandoi urca in trasura destiunatia lor fiind padurea. Acest lucru simbolizeaza sfarsitul vietii sale. Personajul principal al acestei opera este Gavrilescu, un om in floarea varstei la 49 de ani, profesor de pian care si-a ratat sansa de a devein artist. De asemenea el si-a ratat si dragistea adevarata ceea ce a dus la o viata monotona. In opera nu se gasesc informatii despre aspectul sau fizic doar despre comportamentul sau.

In opera gasim si alte personaje secundare car pot simboliza realul sau fantastica: baba, cele trei fete, birjarrul, taxatorul, nemtoaica, nevasta sa ,oamenii din tramvai. Putem observa in opera elemente reale: tramvaiul, calatorii, natura,taxatorul si caldura, oar elementele fantastice: domeniul tigancilor, prezenta labirintului, cifra 3,draperia, prezenta lui Hildegard la fel de tanara, finalul neobisnuit(drumul spre moarte).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.