La ce renunt

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Corpul nostru este cel mai sofisticat sistem de pe pamant. Indiferent in ce crezi - in Dumnezeu, intr-un proces de selectie naturala sau intr-o combinatie a lor - creatorul ori mecanismul care a poiectat corpul nostru este de o mie de ori mai eficient decat omul! Omul nu poate crea nici macar o celula vie, ce sa mai vorbim de miracolul vazului, al reproducerii, de sistemul circulator sau de creier[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: La ce renunt

Corpul nostru este cel mai sofisticat sistem de pe pamant. Indiferent in ce crezi - in Dumnezeu, intr-un proces de selectie naturala sau intr-o combinatie a lor - creatorul ori mecanismul care a poiectat corpul nostru este de o mie de ori mai eficient decat omul! Omul nu poate crea nici macar o celula vie, ce sa mai vorbim de miracolul vazului, al reproducerii, de sistemul circulator sau de creier. Daca Dumnezeu sau procesul ar fi vrut sa fumam, ne-ar fi echipat cu un dispozitiv de filtrare, astfel ca otravurile sa nu intre in corp, si cu un cos prin care sa iasa fumul.

Corpul nostru este prevazut de fapt cu dispozitive de alarma - tuse, ameteala, greata etc. - pe care le ignoram, punandu-ne in pericol.Adevarul cel minunat este ca nu exista nimic la care sa renuntam. O data ce ai expulzat acel mic monstru din organism si ai scapat de spalarea creierului, nu vei mai vrea tigara si nici nu vei mai avea nevoie de ea.

Tigara nu sporeste savoarea unei mese. O distruge. Iti distruge simtul gustului si al mirosului. Observa, intr-un restaurant, cum fumeaza fumatorii intre feluri. Nu masa le face placere, nu pot astepta sa se termine, caci ea se pune in calea tigarii. Multi dintre ei isi aprind tigara desi stiu ca ii deranjeaza pe nefumatori. Nu e vorba de impolitete, pur si simplu, se simt groaznic fara tigara. Sunt intre ciocan si nicovala. Ori se abtin si se simt mizerabil fiindca nu fumeaza, ori fumeaza si se simt mizerabil fiindca ii agreseaza pe ceilalti, ii cuprinde vinovatia si se autodispretuiesc pentru ceea ce fac.

Observa-i pe fumatori la o receptie oficiala, cand trebuie sa astepte momentul toastului. Multi par sa aiba vezica urinara suspect de slaba - si se strecoara afara, ca sa traga cateva fumuri. Abia atunci vezi fumatul drept ceea ce este: o adictie in toata puterea cuvantului. Fumatorii nu fumeaza de placere. Fumeaza pentru ca se simt mizerabil daca n-o fac.

Cum multi dintre noi incepem sa fumam cand ne aflam in societate si suntem inca tineri si timizi, dobandim convingerea ca nu ne putem bucura de asemenea ocazii in lipsa tigarii. E o prostie. Tigara iti distruge increderea in tine insuti. Cea mai evidenta dovada a fricii pe care tigara o inoculeaza fumatorului este efectul ei asupra femeilor. Practic toate femeile isi ingrijesc minutios infatisarea. Nu le-ar trece prin minte sa vina la o petrecere cu haine murdare si mirosind urat. Si totusi, faptul ca respiratia lor are un iz de scrumiera nespalata nu pare sa le impiedice defel sa fumeze. Stiu ca le deranjeaza foarte tare - multe femei isi detesta mirosul parului si al hainelor - si totusi nu le impiedica. Asa de mare e frica pe care acest drog cumplit i-o inoculeaza fumatorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.