La Fantana

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Compania "LA FANTANA" s-a infiintat prin preluarea companiei Aqua Natural care activa deja in acest domeniu, al carei fondator, Cristian Amza, este acum director general si totodata unul dintre actionari, alaturi de principalul investitor - Oresa Ventures - reprezentat prin Dl. Jonas af Jochnick (Presedinte Oresa Ventures) si Dl. Cornel Marian (Investment Manager pentru Romania) - si de Dl. Hans [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: La Fantana

Compania "LA FANTANA" s-a infiintat prin preluarea companiei Aqua Natural care activa deja in acest domeniu, al carei fondator, Cristian Amza, este acum director general si totodata unul dintre actionari, alaturi de principalul investitor - Oresa Ventures - reprezentat prin Dl. Jonas af Jochnick (Presedinte Oresa Ventures) si Dl. Cornel Marian (Investment Manager pentru Romania) - si de Dl. Hans Kallenius, investitor de origine suedeza, fost Director General al companiei suedeze Pripps. Dl Hans Kallenius are si experienta de a fi fost reprezentantul Oresa Ventures pentru o alta afacere de succes pe piata romaneasca, Brewery Holdings.

Presedintele Consiliului de Administratie este Dl. Roland Bengtsson, Presedintele Consiliului International al Asociatiilor Imbuteliatorilor de Apa Minerala si fondator al EBWA - European Bottlers Water coolers Association (Asociatia Europeana a Imbuteliatorilor de Apa prin Sistemul Water Cooler). De asemenea Dl. Bengtsson a activat mai mult de 15 ani ca director general al companiei Ramlosa, leader-ul scandinav in industria apelor minerale si a infiintat compania Rent a Cooler, care este prezenta in mai multe state europene.

Tranzactia dintre Oresa si actionarii Aqua Natural s-a perfectat in aprilie 2001, iar finantarea a inceput in luna mai a aceluiasi an, Oresa cumparand actiuni existente, dar venind in pri 454y2415e ncipal cu capital suplimentar pentru dezvoltarea noii fabrici de imbuteliere si pentru exploatarea unei noi surse de apa, de mare adancime.
Oresa detine 80 % din actiunile companiei, restul de 20 % apartinand celorlati doi actionari, Hans Kallenius si Cristian Amza.

Listata la Bursa din Stockholm, Oresa Ventures este o companie de finantare care a investit peste $90,000,000 in Europa de Est, inclusiv in cateva firme din Romania. Datorita suportului Oresa Ventures, aceste firme s-au impus pe pietele unde activeaza: Medicover, Flanco, Brewery Holding, Churchill Media, Motoractive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.