Kovalevskaya Sofia

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Liceu

Fetita rosise si a inceput sa plinga .Linistind-o Malevici s-a adresat cu acest caz catre tatal ei ,Vasilii Vasilievici.Acesta a laudat reusitele fetei si a spus ca ea singura si-a gasit un drum in viata.Dorinta de a fi laudata de tata,cointeresat si acesta in matematica, a influentat nemijlocit asupra studierii matematicii.De atunci ea se ocupa in prealabil de matematica ,uitind de celelalte o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Kovalevskaya Sofia

Fetita rosise si a inceput sa plinga .Linistind-o Malevici s-a adresat cu acest caz catre tatal ei ,Vasilii Vasilievici.Acesta a laudat reusitele fetei si a spus ca ea singura si-a gasit un drum in viata.Dorinta de a fi laudata de tata,cointeresat si acesta in matematica, a influentat nemijlocit asupra studierii matematicii.De atunci ea se ocupa in prealabil de matematica ,uitind de celelalte obiecte ,deacea dadaca nu o pierdea din vedere intreaga zi .Atuncu fata se punea pe smecherii.Ducindu-se sa doarma ea lua cu dinsa "Cursul de algebra" de Burdon,ascundea cartea si apoi cind toti dormeau o citea la lumina unei luminari.

Vazind ca eleva este pasionata de3 matematica Iosif Malevici s-a ingrijorat si s-a adresat catre parinti cerind sfatul la situatia create.Acestia au multumit pentru lucrul permanent cu fiica lor si au cerut ca lectiile sa continue. Odata vecinul lor de mosie ,profesor de la corpusul marin Nicolai Tirtov, ia adus lui Vasilii Korvin Krukovschii (tatal) cartea sa "Cursul de fizica elementara".Fata a luat cartea cu dinsa in camera sa si a inceput sa o citeasca. In capitolul "Optica" ea intilnise notiuni din trigonometrie:sinus ,cosinus,tangenta.
"Cei aceasta- sinus?

" se intreba ea ,si la rugat pe Malevici sa-i explice.Insa acesta era pentru invatarea sistematica si consecutive,deci nu ia raspuns la intrebari.Insa ea cu indirjirea caracteristica ei din copilarie a incercat de una singura sa inteleaga dupa formulele din carte continutul si definitiile necunoscute. Ea a mers pe drumul istoric presupus,luind drept sinus-arcul.Pentru unghiurile mici aceste marimi aproape coincid una cu alta.In manualul lui Tirtov in toate formulele erau unghiurile infinitive mici.

Peste citva timp Nicolai Tirtov a venit in Palibino.Sofia a inceput sa discute cu dinsul avantajele cartii lui si a spus ca a citit-o cu mare inteles.Profesorul privind la dinsa cu zimbet a spus :"Ei iata sit e lauzi".Sofia s-a aprins de indignare si a aratat cum a ajuns ea la intelegerea formulelor trigonometrice.Profesorul foarte uimit sari din loc, fugise la Vasilii Vasilievici si afirma ca pe Sofia este necesar de a o invata serios matematica deoarece ea este noul Pascal!
Descoperirea unor asemenea abilitati prezente de fetita de 14 ani era uimitor,si de se nastea ea mai devreme,poate si era stiuta ca prim descoperitoare in acest domeniu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.