King Kong nu este un mit

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Liceu

Cu toate acestea, Vasitri nu era niciodata agresiv fata de femei - el prefera sa le rapeasca pe acestea si sa le ia cu el in padurea de nepatruns. Indienii credeau ca oamenilor salbatici din padure niciodata nu le ajungeau femeile lor. Ceea ce este interesant este faptul ca nici una dintre indiencele rapite nu s-a mai intors vreodata la oameni, iar vinatorii - indienii din prerie sint foarte buni [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: King Kong nu este un mit

Cu toate acestea, Vasitri nu era niciodata agresiv fata de femei - el prefera sa le rapeasca pe acestea si sa le ia cu el in padurea de nepatruns. Indienii credeau ca oamenilor salbatici din padure niciodata nu le ajungeau femeile lor. Ceea ce este interesant este faptul ca nici una dintre indiencele rapite nu s-a mai intors vreodata la oameni, iar vinatorii - indienii din prerie sint foarte buni cunoscatori ai urmelor - nu au gasit nici o urma.

Unii indieni sustin faptul ca oamenii salbatici traiesc in perechi in colibe si au o gospodarie primitiva: acest lucru a putut fi vazut la un moment dat de un vinator care a riscat sa se aventureze in padure. Acesta credea ca a avut noroc sa se intoarca inapoi viu si nevatamat.
Despre monstrii din padurile sud-americane a amintit in scrierile sale si cercetatorul Alexander Humboldt: el a notat povestirile indienilor din diverse triburi despre niste fiinte ingrozitoare care care seamana cu oamenii, se hranesc cu carne de om si traiesc in paduri.

Cu un oarecare scepticism, acest cercetator a presupus ca in povestirile indienilor este prezenta si o usoara dorinta de misticism, proprie acestor copii ai naturii salbatice. Dupa parerea sa, indienii naivi socoteau drept oamenii ingrozitori ai padurii maimutele uriase. Insa de ce sa rapeasca maimutele femeile indienilor? In anul 1898, la o ferma din Argentina cercetatorii au gasit pielea unui asemenea animal enigmatic - aceasta putea fi socotita atit pielea unui om salbatic din padure Mapinguari, dar si pielea unei maimute. De dimensiuni foarte mari, acoperita cu un par aspru de culoare brun-roscata, insa fara cap, aceasta le permitea cercetatorilor sa presupuna orice.

Fermierul nu a vrut sa dezvaluie de unde a luat blana aceea, ci a spus numai destul de retinut ca el a omorit cu arma acest animal, aparindu-se pe sine si vitele sale. S-a impotrivit de asemenea sa vinda pielea, chiar si pentru o suma foarte mare de bani. In acele timpuri ziarele sud-americane au scris foarte mult despre urmele unor fiinte gigantice (urma lasata de talpa lor depasea adesea 50 de centimetri), care au fost descoperite la marginea unor paduri tropicale. Gigantii ieseau din padure si navaleau asupra animalelor domestice, ucigindu-le si sfisiindu-le.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.