Kilogramele in plus - regimuri pentru a le pierde

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Este un regim pe termen lung, care pledeaza in favoarea a trei mese zilnic, cu portii masurate de proteine, carbohidrati si grasimi. Desi este o dieta bine echilibrata din punct de vedere nutritional, majoritatea adeptilor sai sustin totusi necesitatea suplimentarii vitaminice, care sa asigure un nivel energetic ridicat pe fondul unui aport caloric scazut. O tableta de multivitamine, multiminerale[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Kilogramele in plus - regimuri pentru a le pierde

Este un regim pe termen lung, care pledeaza in favoarea a trei mese zilnic, cu portii masurate de proteine, carbohidrati si grasimi. Desi este o dieta bine echilibrata din punct de vedere nutritional, majoritatea adeptilor sai sustin totusi necesitatea suplimentarii vitaminice, care sa asigure un nivel energetic ridicat pe fondul unui aport caloric scazut. O tableta de multivitamine, multiminerale chelatizate si 500-1000 mg vitamina C complex, o data sau de doua ori pe zi sunt suficiente.

Ambele regimuri sunt periculoase, potential letale. Food And Drug Adminstration a emis o noua dispozitie conform careia toate suplimentele de proteine (lichide sau sub forma de prafuri) utilizate in curele de slabire trebuie sa poarte urmatoarea inscriptie:
"ATENTIE: Regimurile pe baza de proteine cu continut foarte scazut de calorii (sub 800 calorii pe zi) pot cauza imbolnaviri grave si chiar moartea. A nu se utiliza in curele de slabire fara supraveghere medicala. Folositi cu precautie daca urmati un tratament medicamentos. Nu se recomanda pentru nou-nascuti si copii, femei gravide sau mame care alapteaza."

Regimul Cambridge recomanda trei mese lichide, asa-zise "echilibrate nutritional", totalizand 330 de calorii pe zi -- ceea ce poate fi socotit un regim de semi-inanitie. Dr. Sami Hashim, un renumit expert in tratamentul obezitatii, sustine ca "oricine urmeaza un regim cu 600 calorii pe zi sau sub aceasta valoare, ar trebui sa se afle in spital". Dietele dure de felul celor prescrise mai sus pot avea efecte dezastruoase asupra organismului -- functionarea anormala a inimii si carente ale mineralelor vitale, datorate pierderii extrem de rapide in greutate. Nu pot recomanda nici un fel de suplimente vitaminice deoarece cred, cu toata convingerea, ca aceste regimuri nu trebuie urmate fara o atenta supraveghere medicala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.