Kathmandu - capitala Nepalului

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.60

nivel: Gimnaziu

Vechiul Kathmandu , centrul acestuia a fost construit in sec VIII . Principalele atractii turistice sunt locurile spirituale precum: Templul Taleju, Templul Shiva, Templul Saraswati, Templul Pashupatinath sau Palatul Regelui.

Palatul din caramida rosie Hanuman Dhoka Durbar este centrul unei zone spectaculoase constituita in temple , statui . Acest palat a fost resedinta regilor Ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Kathmandu - capitala Nepalului

Vechiul Kathmandu , centrul acestuia a fost construit in sec VIII . Principalele atractii turistice sunt locurile spirituale precum: Templul Taleju, Templul Shiva, Templul Saraswati, Templul Pashupatinath sau Palatul Regelui.

Palatul din caramida rosie Hanuman Dhoka Durbar este centrul unei zone spectaculoase constituita in temple , statui . Acest palat a fost resedinta regilor Malla tocmai din sec XVI , dar acum este in principal un muzeu, dar deasemena este folosit pentru incoronari si anumite evenimente regale.

In Kathmanduul medieval se afla PATAN , un fel de suburbie a Kathmanduului, care este un muzeu in viata , monumentele lui fiind printe cele mai bine pastrate din tot Nepalul. Patanul a fost odata capitala unu mic regat acesta apartinand atunci cand regale Yaksa Malla a decis sa imparta Nepalul in trei pentru cei trei fii ai sai.

In piata Durbar, nu mai putin de opt temple se ingesuie in jurul palutului Deotalli. In centru fiind o statuie de aur a regelui Yoganarendra Malla (1648-1705) care sta pe un tron in varful unei coloane care are la baza o cobra gigantica pe care este gravat un soim din bronz.

Templul Swayambunath sau "templul maimutelor" aflat in afara Kathmanduului construit pe varful unui deal face parte din cel mai frumos complex de temple din Nepal. Turnul sau auriu se poate vedea de la distanta iar pentru a ajunge la el trebuie urcate de la baza dealului 365 de scari impodobite cu statui. Baza templului are aproximativ 2000 de ani, iar in interiorul sau se afla si o manastire tibetana.

Templul zeitei Kumari, protectoarea orasului, e unul din cele mai frumoase din oras. Se spune despre acesta ca traieste sub diferite incarnari de mii de ani. Aici in Nepal inca se pastreaza o traditie foarte veche .

De sapte ori pe an un copil sub patru ani si obligatorio o fata numita astfel Kumari este purtata pe bratele oamenilor pe toate strazile. Misiunea acestui Kumari este sa apere orasul si se spune despre ea ca este reincarnarea zeitei Prvatii . Aceasta fetita de la patru ani la pubetrtate trebuie sa stea in casa deoarece se spune ca dupa patru ani isi pirde divinitate, timp in care este luata alta fetita.

In Nepal exista mai multe obiceiuri, considerate cel putin bizare de o persoana care nu e obisnuit cu ele, insa care trebuie respectate cat timp te afli pe teritoriu nepalez. Forma clasica de salut de aici este impreunarea palmelor ca pentru rugaciune, gest numit Namaste, motiv pentru care multi nepalezi vor ezita in a intinde mana in semn de salut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.