Jurnalismul sportiv in televiziune

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.84

nivel: Facultate

Jurnalismul sportiv este o forma specializata de scriere, fiind fragmentat in mai multe sectiuni mai mici. sporturile si echipele preferate, iar daca jurnalistii sportivi nu vor sa para slabi si prost informati, atunci ar trebui sa nu fie mai prejos in ceea ce priveste nivelul cunostintelor. A fi la curent cu evolutiile recente dintr-un sport important e o slujba cu norma intreaga. Putini sint jur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Jurnalismul sportiv in televiziune

Jurnalismul sportiv este o forma specializata de scriere, fiind fragmentat in mai multe sectiuni mai mici. sporturile si echipele preferate, iar daca jurnalistii sportivi nu vor sa para slabi si prost informati, atunci ar trebui sa nu fie mai prejos in ceea ce priveste nivelul cunostintelor. A fi la curent cu evolutiile recente dintr-un sport important e o slujba cu norma intreaga. Putini sint jurnalistii ce isi pot alege sporturile si evenimentele despre care sa scrie.

Acestia sint, in general, cei mai straluciti, cei mai spirituali si incisivi editorialisti sau autori de reportaje cu un stil propriu, care dau "culoare" momentelor-cheie din lumea sportului.Dar a scrie despre sport inseamna mai mult decit a acoperi evenimentele importante. Oricum, mass-media detin un spatiu suficient de mare, pe care trebuie sa-1 umple, orice s-ar intimpla, si face acest lucru stirnind curiozitatea consumatorilor de stiri, oferindu-le parti dintr-un anumit eveniment, facind profiluri ale participantilor si analizind performante, pastrind totodata un fond constant de stiri si articole.

Sportul iese deseori din paginile sportive atunci cind activitatile personalitatilor marcante ocupa prima pagina a ziarelor, ajung pe primul loc in buletinele de stiri sau se desfasoara in domenii specializate, precum moda, afacerile ori medicina.Pentru a trata subiectele sportive cu succes, ziaristul trebuie sa cunoasca cerintele mijlocului de comunicare pe care il utilizeaza si sa inteleaga audienta ce va beneficia de articol. Ziarele serioase si populare, ca si revistele sportive specializate au un stil unic, iar subiectele sportive sint tratate in mod diferit de catre ziaristi.

Principile jurnalismului sportiv sunt de fapt aceleasi ca si pentru jurnalismul in general: obiectivitate, impartialitate, corectitudine, rapiditate. Doar ca materiale sportive au un stil aparte, un limbaj adecvat, dar aceasta nu inseamna ca trebuie scris doar pentru sportivii dintr-un anumit domeniu, ci trebuie sa fie scris pe intelesul si pentru interesul tuturor.

Ziaristul sportiv nu scrie pentru el sau redactie, ci se afla in slujba auditoriului sau, iar interesul sa este ca acest auditoriu sa fie cit mai larg. Articolul despre subiectele sportive era considerat inainte o simpla proza-cliseu scoasa pe banda rulanta de catre niste jurnalisti delasatori. Daca au existat vreodata astfel de jurnalisti, astazi le-ar fi foarte greu sa-si gaseasca un loc de munca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.