Jurnal de lectura

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.26

nivel: Liceu

Ion Luca Caragiale formeaza imaginea locurilor unde se desfasoara actiunea in cele patru schite, astfel incat plaseaza personajele in locuri galagioase. In "Five o'clock" actiunea se desfasoara in casa surorilor Piscopescu , desi nu sunt multe personaje , cele doua surori fac destula galagie, incat ajung sa nu se mai inteleaga , lipsa de cultura facandu-le sa se intrerupa reciproc, dialogurile lor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Jurnal de lectura

Ion Luca Caragiale formeaza imaginea locurilor unde se desfasoara actiunea in cele patru schite, astfel incat plaseaza personajele in locuri galagioase. In "Five o'clock" actiunea se desfasoara in casa surorilor Piscopescu , desi nu sunt multe personaje , cele doua surori fac destula galagie, incat ajung sa nu se mai inteleaga , lipsa de cultura facandu-le sa se intrerupa reciproc, dialogurile lor fiind trunchiate.

In "Tal" actiunea are loc la un prieten de-al lui nene Iancu , unde naratorul personaj este invitat pentru a asculta o scriere a doamnei Grazille, unde Caragiale contureaza prin comic dezinteresul de cultura. In schita "La mosi" actiunea se desfasoara in tranvai si pe strada , in locuri aglomerate unde doamna Petrescu mananca tot ce se vinde.

Opera "Mosii" la o prima sinteza iti da impresia ca nu are fir epic , dar daca am forma din doua trei cuvinte propozitii am observa ca aceasta are trasaturile unei schite , in care actiunea se desfasoara intr-un balci, unde oamenii se duc pentru a bea , a manca si pentru a asculta muzica .

Desi operele sunt imbracate in comic, ele ascund adevarate probleme ale scocietatii, Caragiale pictand crudul adevar in comic.Caragiale prezinta nebunia cu care traieste societatea o zi normala "mame prapadite"; "parinti beti"; "copii pierduti", ilustrand dezordinea personajelor.Caragiale are o viziune clasica asupra omului , fiind atras de aspectele insolite ale vietii in toata dinamica ei , modeland caracterul personajului in functie de clasa sociala din care face parte.

La autor omul se confunda cu masca ce il reprezinta , pana la imposibilitatea personajului de a-si da seama cine este cu adevarat. Caragiale a fost surprins in societatea timpului de axtravaganta deosebita dintre realitate si aparenta, fiinta si masca, comicul scriitorului fiind hranit din dezvaluirea acestui contrast.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.