Jurnal de cariera

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Comisia este institutia cu o pozitie centrala in UE. Sediul Comisiei Europene este la Bruxelles. Serviciile Comisiei sunt compuse din 23 de Directii Generale si 9 servicii . Aparatul de lucru al

Comisiei este extrem de numeros, avand aproximativ 250 de organe subsidiare si numeroase grupuri de lucru, precum si peste 17.300 de functionari, recrutati prin concurs cu o cat mai larga ra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Jurnal de cariera

Comisia este institutia cu o pozitie centrala in UE. Sediul Comisiei Europene este la Bruxelles. Serviciile Comisiei sunt compuse din 23 de Directii Generale si 9 servicii . Aparatul de lucru al

Comisiei este extrem de numeros, avand aproximativ 250 de organe subsidiare si numeroase grupuri de lucru, precum si peste 17.300 de functionari, recrutati prin concurs cu o cat mai larga raspandire geografica.

1. Misiune, scop, obiective
Misiunea acesteia este de a sustine interesele Uniunii in ansamblul sau, prin reprezentare, propunerea actelor legislative, gestionarea punerii in aplicare a politicilor europene si prin stabilirea modului in care fondurile UE sunt cheltuite.

Scop
Scopul Comisiei Europene este de a isi armoniza activitatile cu obiectivul Uniunii Europene: formarea unei Europe cat mai puternice si mai unificate, pentru a creste nivelul stabilitatii si influentei in context global.

Obiective
Printre obiectivele generale ale Comisiei se numara asigurarea respectarii prevederilor fundamentale ale UE, propunerea legislatiei comunitare si asigurarea aprobarii ei. De asemenea, fondurile si programele Uniunii intra in administrarea Comisiei Europene.

2.Jurnal de cariera
2. Structura
Comisia este un organ colegial format din cetateni nationali ai statelor membre care au rangul de comisari (27 la numar).Comisia este condusa de un presedinte ajutat de mai multi vicepresedinti.Atat presedintele cat si vicepresedintii sunt desemnati dintre membrii Comisiei, conform aceleiasi proceduri dupa care sunt alesi si membrii Comisiei.

Conform Tratatului de la Bruxelles "membrii Comisiei isi exercita functiunile in deplina independenta in interesul general al Comunitatii.In indeplinirea indatoririlor lor , ei nu solicita si nu accepta instructiuni de la niciun guvern, de la niciun organism".

In total sunt 27 de comisari alesi pe criteriul competentelor generale, daca ofera toate garantiile de independenta. Acestia sunt numiti de Consiliu pe o perioada de 5 ani dupa aprobarea lor de catre Parlamentul European.

Comisarii sunt recrutati dintre tehnicieni, inalti functionari, profesori, experti sau chiar din randurile oamenilor politici.Comisia este structurata in 27 de directii generale si servicii, insarcinate cu gestionarea unui anumit domeniu de activitate. Comisarii sunt asistati de un cabinet condus de catre o persoana anume abilitata (secretarul general) si compus din 5 consilieri.

De-asemenea presedintele Comisiei este asistat la pregatirea lucrarilor de un secretar general , avand atributii privind coordonarea intre servicii, luarea masurilor generale pentru notificarea si publicarea actelor, urmareste lucrarile altor institutii s.a.

Celor 27 de directii sau directorate li se alatura anumite comitete special create sau prevazute de Tratatele constitutive: biroul juridic, biroul statistic, servicii conexe si administrative s.a.

Comisia si-a format un anumit numar de organe subsidiare( aproximativ 250), care se pot grupa in 2 mari categorii: cele pur consultative si cele care participa intr-un anume fel la procesul decizional.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.