Junghiuri intercostale

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Opriti-va. Cand apare durerea, opriti-va din activitatea pe care o faceti. Trebuie sa va relaxati, pentru a calma muschiul.incetiniti si mergeti la pas. Daca sunteti in pas de alergare cand se iveste junghiul, uneori simplul fapt de a incetini, trecand la meraul la pas, este suficient pentru a calma respectivul muschi contractat, explica experta in fit-ness Suki Munsell. Cand junghiul dispare, put[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Junghiuri intercostale

Opriti-va. Cand apare durerea, opriti-va din activitatea pe care o faceti. Trebuie sa va relaxati, pentru a calma muschiul.incetiniti si mergeti la pas. Daca sunteti in pas de alergare cand se iveste junghiul, uneori simplul fapt de a incetini, trecand la meraul la pas, este suficient pentru a calma respectivul muschi contractat, explica experta in fit-ness Suki Munsell. Cand junghiul dispare, puteti relua alergarea.

Apasati unde va doare. Folosindu-va de 3 degete, apasati zona unde durerea este mai acuta, pana cand inceteaza. Puteti, ca alternativa, masa usor cu cele 3 degete zona dureroasa. Manevra este de multe ori suficienta pentru ca durerea sa inceteze, spune psihoterapeutul sportiv David Balboa.Expirati profund, incepand sa masati crampa de la nivelul diafragmei, mspirati, apoi umflati-va obrajii si expirati cat de puternic puteti. Inspirati din nou si expirati. Inspiratia urmata de expiratia cu forta actioneaza ca o

Junghiuri intercostale :tehnica yoga, explica David Balboa, aceasta masand intern muschiul contractat.Inspirati, expirati. Continuati sa va masati partea dureroasa si incetiniti-va respiratia pana ajungeti la ritmul obisnuit. Regularizarea respiratiei contriAZbuie la disparitia durerii.Practicati respiratia abdominala, inainte de a porni din nou la plimbare sau de a relua alergarea, trebuie sa stiti cum sa respirati pentru a impiedica reaparitia junghiurilor. Priviti in jos, catre torace, in timp ce respirati profund, recomanda David Balboa. Ce sectiuni se misca?

Daca toracele este singurul care isi modifica pozitia, insemna ca respirati numai la nivelul cavitatii toraAZcice -- ceea ce este insuficient. Pentru a combate junghiurile intercostale este nevoie ca diafragma sa fie antrenata prin exercitiul de respiratie.
Unul dintre modurile de a va asigura ca folositi muschii adecvati este sa faceti in asa fel, incat atunci cand respirati sa se miste atat toracele, cat si abdomenul. Fiti atenti la abdomen. Inspirati. Expirati.

Abdomenul trebuie sa se miste in afara si spre interior.
in timpul exercitiilor de respiratie abdominala, inspirati profund. Expirati cat mai complet. Constientizati-va respiratia pe parcursul exercitiilor, iar dupa cateva saptamani nu va mai fi necesar sa va ganditi deloc la respiAZratia din diafragma -- va deveni un obicei.
incalziti-va diafragma. Ca orice alt muschi, diafragma trebuie incalzita inainte de a face exercitii fizice.

Din acest motiv, inaintea unui program de exercitii masati-va diafragma prin respiratie pentru a o pregati pentru efort, intindeti-va pe podea si asezati o palma pe torace, iar cealalta pe abdomen, in timp ce respirati, ambele maini trebuie sa se miste catre inauntru si catre in afara, indicand faptul ca folositi intreaga capacitate respiratorie, inclusiv cea prin diafragma. O diafragma incalzita va avea un risc mai mic de a inAZtra in spasm.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.