Judecata de Apoi

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.56

nivel: Gimnaziu

Dumnezeu a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Isus Christos caruia ii este data toata puterea si judecata de catre Tatal; in care zi nu doar ingerii apostati vor fi judecati, ci si toate persoanele care au trait pe pamant se vor infatisa inaintea tribunalului lui Christos, pentru a da socoteala pentru gandurile, cuvintele si faptele lor, si pentru a primi rasplata pentru ceea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Judecata de Apoi

Dumnezeu a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Isus Christos caruia ii este data toata puterea si judecata de catre Tatal; in care zi nu doar ingerii apostati vor fi judecati, ci si toate persoanele care au trait pe pamant se vor infatisa inaintea tribunalului lui Christos, pentru a da socoteala pentru gandurile, cuvintele si faptele lor, si pentru a primi rasplata pentru ceea ce au facut cand erau in trup, bine sau rau.

"Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai multe lucruri care tin de viata aceasta !"Corinteni 6:3.Asa cum Christos doreste ca noi sa fim convinsi in mod cert ca va fi o zi a judecatii,
atat pentru a-i scapa pe toti oamenii de pacat, cat si pentru consolarea celor neprihaniti in necazurile lor.

Tot asa El a hotarat ca acea zi sa fie necunoscuta oamenilor, pentru ca
acestia sa nu se simta in siguranta fireasca, ci sa fie intotdeauna veghetori, pentru ca nu stiu ceasul in care va veni Domnul, si pentru a fi intotdeauna pregatit sa spui: :"Vino Doamne Isuse; vino curand". Amin.

Dumnezeu i-a judecat pe Adam si Eva alungandu-i din gradina si pronuntand blesteme asupra viitorului vietii lor pe pamant ( Gen. 3 ). Dumnezeu a judecat lumea corupta din vremea lui Noe trimitand un potop care sa distruga omenirea ( Gen. 6 - 8 ).Dumnezeu a judecat Sodoma si Gomora, ingropandu-le printr-o catastrofa vulcanica ( Gen. 18 - 19 ).

Legislatia mozaica este data ca din partea unui Dumnezeu care este El Insusi un Judecator drept si care nu va ezita sa dea pedepse prin actiuni providentiale directe, cand poporul Sau Ii va incalca Legea. Profetii preiau aceasta tema; intradevar, cea mai mare parte a invataturii lor scrise consta in expunerea si aplicarea Legii si in amenintari cu judecata impotriva celor nelegiuiti si razvratiti.

In cartile sapientiale apare acelasi punct de vedere: certitudinea fundamentala subliniind intreaga discutie a problemelor existentiale din Iov si Eclesiastul si toate maximile practice din Proverbe.Oamenii care nu citesc Biblia cu adevarat ne asigura cu convingere ca atunci
cand trecem de la Vechiul la Noul Testament, tema judecatii divine ramane in plan departat;

Dar daca cercetam Noul Testament, chiar in modul cel mai superficial,descoperim de indata ca accentul Vechiului Testament asupra actiunilor lui Dumnezeu ca Judecator, departe da a fi redus, este de fapt amplificat.Noul Testament priveste spre " ziua judecatii ", " ziua maniei ", "mania viitoare" si Il proclama pe Isus, Mantuitorul divin, Judecatorul numit de Dumnezeu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.