John Cummings

2x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.27

nivel: Gimnaziu

Nascut la data de 8 octombrie 1948 in New York intr-o familie din clasa de mijloc, a copilarit pe strazile din Forest Hills, Queens, New York (SUA).

A absolvit liceul din Forest Hills si a promovat examenele de intrare la universitate, pe care a parasit-o numai dupa doua saptamani de cursuri, considerand ca ceea ce ii ofera institutia nu coincide cu idealurile, cu principiile si c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: John Cummings

Nascut la data de 8 octombrie 1948 in New York intr-o familie din clasa de mijloc, a copilarit pe strazile din Forest Hills, Queens, New York (SUA).

A absolvit liceul din Forest Hills si a promovat examenele de intrare la universitate, pe care a parasit-o numai dupa doua saptamani de cursuri, considerand ca ceea ce ii ofera institutia nu coincide cu idealurile, cu principiile si cu scopurile lui din viata.

...

Formatia The Ramones a activat intre anii 1974 si 1996, timp in care a scos 14 albume si a sustinut aproximativ 2260 concerte in intreaga lume.

La 32 de ani se casatoreste cu fosta prietena a solistului trupei. Din acest moment, cei doi, desi au ramas in trupa pana la destramarea ei, nu si-au mai vorbit pana la sfarsitul vietii.

Moare in 2004, la varsta de 56 de ani, dupa o lupta de cinci ani impotriva unui cancer la prostata.

Desi era persoana cea mai respectata de catre ceilalti membri ai formatiei, el nu a fost niciodata iubit de acestia, deoarece le cerea, intr-un mod dur, un stil de viata sobru si un regim de munca intensa si serioasa.

Dupa destramarea formatiei, toata lumea a recunoscut faptul ca longevitatea activitatii muzicale a acesteia si rezultatele obtinute sunt rodul acestei atitudini ferme (uneori brutale) a lui Johnny Ramone, a aptitudinilor manageriale ale acestuia, dar si a spiritului realist care l-a caracterizat, spirit demonstrat cu elocventa de refuzul lui ferm de reinfiintare a trupei.

Intreaga viata a lui John Cummings a fost o suma de aspecte contradictorii, care sunt in fapt rezultatul unui profil psihologic complex, fascinant prin multitudinea elementelor componente si prin modul de imbinare intre ele.

Ca temperament, Johnny Ramone poate fi caracterizat ca fiind melancolic (sobru, nesociabil, rigid, anxios), cu unele elemente de coleric (agresiv, excitabil) si cu un singur element de sangvinic (aptitudini de conducere). Poate fi considerat o persoana preponderent introvertita: metodic in ceea ce intreprindea, caracterizat prin pasiuni violente (a furat prietena solistului), centrat pe sine.

Este interesanta combinatia dintre elementele specifice caracterului introvertit si extravertit la John Cummings. Astfel, desi era introspectiv, rezervat, distant, prudent, prefera viata organizata, isi controla si cenzura puternic sentimentele, acesta nu a fost deloc linistit, manifesta agresivitate frecvent, nu a fost pesimist (insa nici optimist), dar a fost foarte stabil in sentimentele sale.

Ca elemente ale tipului extravertit ar putea fi consemnate cele de bun organizator si impulsivitatea.

In ceea ce priveste activitatea nervoasa superioara cred ca Johnny Ramone a fost mai mult un tip neechilibrat excitabil, fiind un caracter puternic. Daca ar fi sa luam dupa temperament, asa cum am amintit, John Cummnings ar fi trebuit sa fie un caracter slab din acest punct de vedere, intrucat la el predominau elementele tipului melancolic. Tocmai de aceea mi se pare deosebit de interesanta aceasta combinatie.

Daca facem o analiza si din punct de vedere al constitutiei corporale, John Cummings apartinea tipului astenic, dar si aici comportamentul contrazice partial observatiile: era un interiorizat, insa starea de calm nu ii era caracteristica.

In ceea ce priveste aptitudinile, nu se poate spune ca a fost posesorul unor insusiri deosebite intr-un anumit domeniu. Desi a fost apreciat si considerat ca unul dintre marii chitaristi, faima s-a datorat mai mult faptului ca a impus un nou stil interpretativ la acest instrument care a dus la aparitia unui curent muzical, muzica punk.

Si din acest punct de vedere se constata o contradictie intre elementele personalitatii lui John Cummings. Desi, asa cum am amintit el era un caracter preponderent introvertit, s-a afirmat ca personalitate prin aceasta inovatie in muzica, deci o caracteristica apartinand tipului extravertit.

Avand in vedere elementele prezentate se poate aprecia ca John Cummings a fost o personalitate matura, atat psihologic cat si social, avand in vedere evolutia lui pe parcursul vietii, rolul hotarator jucat in cadrul formatiei The Ramones, viata familiala echilibrata si atitudinea ferma in fata bolii.

Trecand in revista toate elementele prezentate se poate pune in mod legitim intrebarea: “Poate fi ales John Cummings ca model ?”.

Ca model, in integralitatea lui, John Cummings nu ofera suficiente elemente nici din punct de vedere comportamental, nici din punct de vedere social si nici din cel creativ. Dar exista cate ceva in fiecare dintre acestea.

Personal, m-am oprit asupra lui fascinat de complexitatea personalitatii, de cotiturile bruste pe care le-a facut in viata (vezi situatia de la 18 ani, atitudinea dupa desfiintarea formatiei si in fata bolii), de multitudinea de contradictii atat in comportament, in atitudini si chiar in sentimente (bun manager, dar nesociabil; dragoste constanta fata de sotie, dar atitudini brutale fata de colegi; lupta pentru mentinerea formatiei, dar nu a ezitat sa se insoare cu prietena colegului; mentinerea trupei timp de 22 de ani, dar refuzul ferm de a o mai reuni la solicitarea celorlalti, s.a.).

Totusi, viata si activitatea lui John Cummings ofera cateva elemente care pot fi luate ca model si ca reper de catre altii, asupra carora m-am oprit si eu ca subiect de meditatie.

In primul rand, este de subliniat vointa pe care acesta a manifestat-o din momentul in care a hotarat sa se lase de droguri, sa invete sa cante la chitara si sa mentina o formatie timp de doua decenii.

In al doilea rand, nu poate fi neglijata fermitatea (fara elementele de brutalitate) de care a dat dovada in dirijarea mersului formatiei si care poate fi considerata factorul principal al mentinerii acesteia, avand in vedere calitatea celorlalti membri ai formatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.