Johann Sebastian Bach - Suita

3x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.75

nivel: Liceu

In 1717 soseste la Kothen, de data aceasta ca muzician de curte, statut superior vechii functii, care deschide o noua etapa in viata sa si anume casatoria cu Maria Barbara si nasterea primilor sapte copii. Aceasta este o perioada in care ii sunt recunoscute calitatile de instrumentist, improvizatiile sale pentru clavecin si orga, impresionand un auditoriu tot mai rafinat si mai numeros de la curt[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Johann Sebastian Bach - Suita

In 1717 soseste la Kothen, de data aceasta ca muzician de curte, statut superior vechii functii, care deschide o noua etapa in viata sa si anume casatoria cu Maria Barbara si nasterea primilor sapte copii. Aceasta este o perioada in care ii sunt recunoscute calitatile de instrumentist, improvizatiile sale pentru clavecin si orga, impresionand un auditoriu tot mai rafinat si mai numeros de la curtile nobiliare.

Aici compune Concertele brandenburgice, suite, partite si sonate pentru orchestra, vioara solo, violoncel solo, concerte pentru vioara, suitele engleze si franceze, Clavecinul bine temperat, caietul I. Dupa moartea primei sotii, se recasatoreste cu Anna Magdalena, pe care a cunoscut-o intr-una din calatoriile sale la Hamburg. Aceasta era o buna muziciana, cunostintele sale muzicale permitandu-i sa copieze si sa transcrie enormul volum de partituri pe care sotul sau le producea continuu.

Ultima slujba, pe care a pastrat-o timp de douazeci si sapte de ani a fost aceea de cantor (profesor) la Scoala Sf. Thomas, maestru organist si de cor la biserica Sf. Thomas din Leipzig (1723). Maestru desavarsit, Bach a muncit si a creat la Leipzig timp de 27 de ani, dand omenirii lucrarile sale pentru orga, cantatele si piesele pentru clavecin, marile oratorii:

Oratoriul de Pasti, Oratoriul de Craciun (1734), care este de fapt, o serie de sase cantate, Oratoriul de Inaltare (1735), missele, printre care si Missa in si minor (1733). Intre anii 1738 si 1747 au aparut alte creatii ale sale, adevarate mesaje de muzica pura ce aveau sa se inalte pe treptele universalitatii: Preludiile si Fugile din volumul II din Clavecinul bine temperat (1744), Concertul italian si Variatiunile Goldberg, realizate pe o arie de tip preclasic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.