Johann Sebastian Bach

3x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.80

nivel: Liceu

In 1707, s-a casatorit cu o verisoara de-a sa de gradul al doilea, si s-a dus la Mulhausen, ca organist in biserica Sf. Blasius. S-a intors la Weimar anul urmator, ca organist si violonist la curtea ducelui Wilhelm Ernst, si a ramas aici pentru urmatorii noua ani, in 1714 devenind maestru de concerte in ochestra curtii. In 1717, Bach s-a angajat pentru sase ani ca director al muzicii de camera la [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Johann Sebastian Bach

In 1707, s-a casatorit cu o verisoara de-a sa de gradul al doilea, si s-a dus la Mulhausen, ca organist in biserica Sf. Blasius. S-a intors la Weimar anul urmator, ca organist si violonist la curtea ducelui Wilhelm Ernst, si a ramas aici pentru urmatorii noua ani, in 1714 devenind maestru de concerte in ochestra curtii. In 1717, Bach s-a angajat pentru sase ani ca director al muzicii de camera la curtea printului Leopold de Anhalt-Kothen. In aceasta perioada, el a scris in principal muzica laica pentru ansambluri si instrumente solo. De asemenea, a scris si carti de muzica pentru sotia si copiii sai, cu scopul de a-i invata digitatia.

Prima sotie a lui Bach a murit in 1720, iar anul urmator el s-a casatorit cu Anna Magdalena Wilcken, o buna cantareata si fiica a unui muzician al curtii. In 1723, Bach s-a mutat la Leipzig, unde si-a petrecut restul vietii. Pozitia sa de director muzical si maestru de coruri al bisericii Sf.Thomas din Leipzig era nesatisfacatoare in multe feluri. Se certa incontinuu cu consiliul orasului, si nici consiliul, nici locuitorii orasului, nu ii apreciau geniul muzical: nu il considerau mai mult decat un batran care se agata cu incapatanare de un stil de muzica demodat. Oricum, cele 202 piese ramase din cele 295 pe care le-a scris la Leipzig, se mai canta si azi.

Majoritatea pieselor incep cu o parte pentru cor si ochestra, continua cu recitative alternante si arii pentru voci solo si acompaniament, si se termina cu o parte pentru cor bazata pe un simplu imn luteran. Printre aceste lucrari se numara si Ascensiunea, Pasiunea dupa Sfantul Ioan, Pasiunea dupa Sfantul Matei, precum si epica Liturghie in sol minor. Printre operele pentru pian scrise in aceasta perioada sunt faimoasele variatiuni Goldberg si partea a II-a a Clavecinului Bine Temperat. Vederea lui Bach a inceput sa slabeasca in ultimul an al vietii sale, el murind pe 28 iulie 1750, in urma unei operatii nereusite la ochi.

Importanta muzicii lui Bach se datoreaza in mare parte intelectului sau. Probabil ca este cel mai bine cunoscut ca stapanul suprem al contra-punctului. A fost capabil sa inteleaga si sa foloseasca fiecare resursa a limbajului muzical care era disponibila in era baroca. Daca dorea, putea sa combine ritmul dansurilor franceze, gratia melodiilor italiene si complexi-tatea contrapunctului german intr-o singura melodie. In acelasi timp, putea sa scrie pentru voce si pentru diverse instrumente de acompaniament. In plus, atunci cand o melodie era transpusa pe note, Bach putea sa scrie echivalente muzicale ale ideilor verbale, de exemplu o melodie leganata pentru a reprezenta marea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.