Jocurile Olimpice din anul 1948

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 7.41

nivel: Liceu

Ceremonia de deschidere

Jocurile Olimpice au inceput pe data de 29 Iulie, intr-o zi superba cu soare. Fanfarele militare au inceput sa cante la ora 2 pm pentru aproximativ 85.000 de spectatori pe stadionul Wembley. Oraganizatorii nationali si internationali au sosit la ora 2.35 pm, iar Regele George VI si Regina Elizabeth, cu Regina Mary si alti membrii ai familiei regale au sosit l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Jocurile Olimpice din anul 1948

Ceremonia de deschidere

Jocurile Olimpice au inceput pe data de 29 Iulie, intr-o zi superba cu soare. Fanfarele militare au inceput sa cante la ora 2 pm pentru aproximativ 85.000 de spectatori pe stadionul Wembley. Oraganizatorii nationali si internationali au sosit la ora 2.35 pm, iar Regele George VI si Regina Elizabeth, cu Regina Mary si alti membrii ai familiei regale au sosit la ora 2.45 pm.

Peste 50 de minute mai tarziu au inceput sa intre in stadion competitorii ce aveau sa se infrunte la aceste jocuri, toata aceasta parada tinand 50 de minute. Ultima echipa care a intrat in stadion a fost echipa tarii gazda, Marea Britanie, dupa ce aceasta a trecut partea unde au salutat oficialitatile Lord Burghley si-a inceput discursul de bun venit:

Majestatea dumneavoastra. Timpul a stat in loc. Un vis frumos a devenit astazi relitate. Dupa terminarea razboiului din anul 1945, multe institutii si asociatii au fost gasite distruse si palite, numai cele puternice au rezisat. Cum, intrebare pe care multi si-au pus-o, cum au supravietuit si au avut prosperitate Jocurile Olimpice?

Dupa ce a primit atletii timp de 2 saptamani, „ prieteni dar rivali” , a spus ca Londra reprezinta „o flacara fierbinte a sperantei pentru o mai buna intelegere intre lume care a inceput sa se sctingfa incet incet”.
La ora 4 pm, ora indicata de Big Ban simbolul Jocurilor Olimpice din Londra, Regele a declarat inceperea Jocurilor Olimpice, in acest moment 2500 de porumbei au fost eliberati, iar steagul olimpic a fost inaltat.

Artileria Roiala a tras 21 de gloante in aer salutand ultimul atlet care alerga cu torta olimpica. Dupa ce a dat un ultim tur de stadion acesta a aprins flacara olimpica. Dupa mai multe discursuri, Donald Finlay din echipa Marii Britanii, a tinut juramantul olimpic pentru toti competitorii ce aveau sa participe la Jocurile Olimpice din 1948.

A inceput sa fie cantat Imnul National, atletii s-au aliniat si au inceput sa iasa de pe stadion, prima tara fiind Grecia ultima fiind Marea Britanie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.