Joc si joaca

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.76

nivel: Liceu

La adolescenti se intalneste des o imbinare de jocuri intelectuale cu cele ale copilariei. Cati dintre noi nu au mai trecut cu vederea parerea celorlalti si s-au prins intr-un joc de 10 gardieni la stop sau prinselea, alergatelea? Eu stiu ca am cazut prada amintirilor de multe ori si m-a dedat rolului meu de vanator in celebrul " Ratele si vanatorii" doar pentru a mai satisface o data un moft de c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Joc si joaca

La adolescenti se intalneste des o imbinare de jocuri intelectuale cu cele ale copilariei. Cati dintre noi nu au mai trecut cu vederea parerea celorlalti si s-au prins intr-un joc de 10 gardieni la stop sau prinselea, alergatelea? Eu stiu ca am cazut prada amintirilor de multe ori si m-a dedat rolului meu de vanator in celebrul " Ratele si vanatorii" doar pentru a mai satisface o data un moft de copil rasfatat. In serile lungi de duminica, atunci cand stii ca se apropie o noua saptamana cu noi cerinte, nu vrei decat sa te relaxezi pentru a intra in forta in mijlocul problemelor care se bat cap in cap. Este momentul in care eu de obicei apelez la " Adevar si provocare","Psycho" , "Telefonul nebunilor" sau chiar "Telefonul fara fir".

Se numara printre cele mai bune jocuri care pot destinge atmosfera tensionata si care pot aduce un zambet pe fata oricui. Insa nici renumitul "Fazan" nu este de inlaturat. Iti pune mintea sa caute prin bagajul de cunostiinte in speranta gasirii catorva cuvinte salvatoare si iti ascute simturile prin atentia de a nu te repeta. Pana la acest stadiu am evoluat eu ca si persoana a societatii. Insa, continuand firul varstelor, omul ajunge la maturitate. Aici timpul de joaca este redus. Cu toate acestea fiind o necesitate nu se renunta intru totul. Jocul de-a mama si de-a tata se schimba in realitate.

Responsabilitatile devin unul din principiile dupa care se ghideaza orice om matur. Pentru a se destinde si se relaxa adultii folosesc spiritul umoristic in principal, insa alaturi de copiilor lor traiesc aceleasi momente de inocenta. Isi indruma odraslele si redescopera pasii pe care ei insisi au calcat odata. Prin intamplarile pe care le are de-a lungul anilor omul isi joaca rolul pe scena timpului, construieste din cuburi castelul vietii, isi pregateste singur destinul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.