Jean Piaget

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.79

nivel: Liceu

Interesul sau pentru moluste s-a amplificat in timpul adolscentei tarzii, pana in punctul in care a devenit un malacologist bine cunoscut la terminarea scolii. A publicat numeroase articole in aceasta privinta care au ramas in interesul sau de-a lungul intregii vieti.
Dupa absolvirea scolii, a studiat stiintele naturale la Universitatea din Neuschatel unde a obtinut un Ph. D. In timpul ace[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Jean Piaget

Interesul sau pentru moluste s-a amplificat in timpul adolscentei tarzii, pana in punctul in care a devenit un malacologist bine cunoscut la terminarea scolii. A publicat numeroase articole in aceasta privinta care au ramas in interesul sau de-a lungul intregii vieti.
Dupa absolvirea scolii, a studiat stiintele naturale la Universitatea din Neuschatel unde a obtinut un Ph. D. In timpul acestei perioade, a publicat doua esee filozofice pe care el le-a considerat drept "lucrari de adolscenta" dar care au fost importante pentru orientarea generala a modului sau de gandire.

Dupa un semestru petrecut la Universitatea din Zurich unde a aratat un deosebit interes pentru psihoanaliza, a parasit Elvetia pentru a pleca in Franta. Si-a petrecut un an lucrand la Ecole de la rue de la Grange-aux-Belles o institutie pentru baieti creata de Alfred Binet si condusa de De Simon care impreuna cu Binot a desavarsit un test de inteligenta. Acolo Piaget a standardizat testul de inteligenta a lui Burt si a facut primele studii experimentale asupra dezvloltarii inteligentei.

In 1921, a devenit director de studii la institutul J.-J. Rousseau din Geneva la cererea lui Sir Ed. Claparede si a lui P. Bovet.
In 1923 s-a casatorit cu Valentine Chatenay. Cuplul a avut trei copii, Jacqueline, Lucienne si Laurent a caror dezvoltare intelectuala a fost studiata de Piaget din frageda copilarie pana cand au inceput sa vorbeasca.Succesiv sau simultan, Piaget a ocupat cateva posturi: psihologie, sociologie si istoria stiintelor la Neuschatel din 1925 pana in 1929; istoria gandirii stiintifice la Geneva din 1929 pana in 1939; Biroul International de Educatie din 1949 pana in 1967;

psihologie si sociologie la Lausanne din 1938 pana in 1951; sociologie la Geneva din 1939 pana in 1952, apoi psihologie genetica si experimentala din 1940 pana in 1971. In 1955, a creat si a condus pana la moarte Centrul International de Epistemologie Genetica.
Intr-o perioada de sase decenii, Jean Piaget a condus un program de cercetari naturalistice care a afectat profund intelegerea noastra asupra dezvoltarii copilului. Piaget si-a denumit lucrarea teoretica generala de baza "epistemologie genetica" pentru ca a fost in primul rand interesat de cum se dezvolta cunoasterea in organismul uman.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.