Japonia- tara turistica

2x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.22

nivel: Liceu

Japonia este o enigma pentru vestici. Cum poate fi descrisa cel mai bine Japonia? Este un urias producator de masini, computere, electronice care concureaza cu cele mai bune produse din vest? Sau este in continuare tinutul geishelor si al bonsaiului, ceremoniei ceaiului si a delicatei arte a aranjamntului floral?

Japonia este de fapt un amestec intre Est si Vest. Orasel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Japonia- tara turistica

Japonia este o enigma pentru vestici. Cum poate fi descrisa cel mai bine Japonia? Este un urias producator de masini, computere, electronice care concureaza cu cele mai bune produse din vest? Sau este in continuare tinutul geishelor si al bonsaiului, ceremoniei ceaiului si a delicatei arte a aranjamntului floral?

Japonia este de fapt un amestec intre Est si Vest. Orasele sale au adoptat multe elemente vestice, insa si-au pastrat aura de mister oferita de civilizatia straveche japoneza. Japonia difera de vecinii sai asiatici, desi a imprumutat de la China budismul si tehnica scrierii in perioada dezvoltarii sale.

...

Una dintre atractiile pe care conteaza turismul nipon este Aula Marelui Buddha din Templul Todaiji, in care se afla o gigantica statuie a lui Buddha ce binecuvanteaza cu mana sa, ridicata, toti credinciosii ce vin sa o vada. Aula Marelui Buddha este cea mai mare constructie de lemn din lume, cantarind sute de tone.

Ea a fost arsa din temelii si reconstruita de multe ori, iar azi masoara 58 de metri lungime, 51 de metri latime si o inaltime de 49 de metri – doua treimi din dimensiunea sa originala. Aula a fost construita in secolul al VIII-lea de Imparatul Shomu pentru a adaposti cea mai mare statuie de bronz din lume, una din cele mai faimoase elemente vizuale ale Japoniei.

Buddha este asezat pe un piedestal de 21 de metri format din 56 petale de lotus din bronz, fiecare masurand 10 metri inaltime. Chipul este lung de 4,9 metri si lat de 3 metri. Mana sa dreapta este ridicata cu palma orientata in exterior intr-un gest de binecuvantare care simbolizeaza linistea spiritului transmisa celor din jur, iar postura mainii stangi semnifica implinirea dorintelor.

In jurul capului se afla o aureola de lemn, aurita, pe care sunt reprezentate cele 16 incarnari ale lui Buddha si in spatele lui, doua statui - zeita Kannon si zeul Norocului. In interiorul Aulei exista un remarcabil sistem de aer conditionat. Din acest motiv, paravanele, matasurile si obiectele delicate de hartie au reusit sa supravietuiasca vremii, trezoreria templului putand fi una dintre cele mai vechi din lume.

Templul Todaiji este templul principal al sectei japonezi budiste Kegon.
Alte atractii din complexul templului sunt Pagodele si cele doua Aule din secolul al VIII-lea, cartierele generale ale preotilor, case de ceai intr-o gradina de vis, muzeul breslelor chineze si coreene, masiva poarta dubla restaurata in anul 1199, de 21 de metri inaltime si cele doua statui din nisele portii de cate 8 metri inaltime cunoscute sub numele de Regii Deva. Intr-un cuvant o zona familiara inimii japoneze, vietii spirituale si sentimentale.

PORTALUL LACULUI ITSUKUSHIMA

O alta atractie turistica a Japoniei este Portalul Lacului Itsukushima care vegheaza unul dintre cele mai respectate sanctuare ale tarii.

Peste tot in lume, portalurile sunt dotate cu o simbolistica si cu o incarcatura psihologica deosebita. Acestea reprezinta puncte de trecere intre doua zone diferite sau intre atitudini opuse : zona publica si cea privata, vulnerabilitate si protectie, stiutul si nestiutul, sacrul si profanul.

Torii este cel mai renumit portal al Japoniei si unul dintre cele mai frumoase din intrega lume. Este construit din lemn rosu si apartine sanctuarului Itsukushima de pe insula Miyajima. Acesta se ridica din luciul apei unui golf, pe doi pilastri principali, masurand 16,20 metri inaltime si sustinand o grinda curbata de 23,50 metri.

Dincolo de portalul Torii se afla constructiile sanctuarului, cu ziduri albe si busteni rosii, ridicate pe stalpi chiar deasupra apei incat marea le face sa para ca ar pluti peste apa. In fundal se pot vedea muntii insulei. Sanctuarul este unul din cele mai venerate din Japonia, iar insula a fost apreciata la un asemenea grad de sacralitate, incat, vreme de secole nimanui nu i-a fost permis sa se nasca sau sa moara aici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.