J.Walter Thompson

7x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Liceu

Agenția J.Walter Thompson, parte a consorțiului briatanic de comunicare WPP.PLC , având o cifră de afaceri de 10.9 miliarde USD, este cotată ca a patra agenție de publicitate din lume și a doua ca mărime
din Statele Unite. Cu o rețea de 315 filiale în 90 de țări și 9200 de angajați, JW Thompson se dorește a fi nu doar o agenție de publicitate ci o companie de comunicare globală.
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: J.Walter Thompson

Agenția J.Walter Thompson, parte a consorțiului briatanic de comunicare WPP.PLC , având o cifră de afaceri de 10.9 miliarde USD, este cotată ca a patra agenție de publicitate din lume și a doua ca mărime
din Statele Unite. Cu o rețea de 315 filiale în 90 de țări și 9200 de angajați, JW Thompson se dorește a fi nu doar o agenție de publicitate ci o companie de comunicare globală.

Istoria publicității americane și începuturile marketingului sunt strâns legate de inovațiile agenției JW Thompson, aceasta având de fapt, printre principiile sale de bază INOVAREA. Specializată în creșterea potențialului mărcilor prin idei creative, agenția contribuie la lansarea, promovarea și susținerea mărcilor clienților săi.

Pentru o mai bună înțelegere a consumatorilor și a clienților săi, agenția a dezvoltat de-a lungul anilor o serie de concepte de comunicare, printre care și conceptul brevetat TTB (Thompson Total Branding), folosit și în ziua de azi.

Fondată pe 5 decembrie 1864, la New York, de către William James Carlton, sub numele de "Carlton& Smith" agenția avea mai mult un rol de intermediere pentru companiile care doreau sa-și plaseze anunțurile publicitare în jurnalele epocii, în special în cele cu specific religios.

În 1868 Carlton îl angajează pe tânărul James Walter Thompson pentru ținerea evidenței contabile.Când Carlton decide să se retragă din afacere în 1877, Thompson cumpără agenția pentru 500$ (plus 800$ pentru mobilă) și o redenumește J.Walter Thompson Company. În curând el avea să facă numeroase schimbări în peisajul publicitar al vremii. Compania avea să-și extindă operațiile ocupându-se de plasarea reclamelor și în revistele care se adresau publicului feminin, inovație în urma căreia firma a înregistrat un mare succes.

În 1887 JWT devine prima agenție care se implică și în crearea reclamelor, nu doar în vânzarea spațiului publicitar, iar în 1895 JWT este prima agenție care oferă "servicii complete" clienților săi, servicii care mergeau de la crearea reclamelor (copy, suporturi vizuale) până la plasarea lor în diferite publicații, design-ul ambalajelor și, ocazional, al logo-ului.

În 1908, pentru prima dată în industria publicității este angajată o femeie: Helen Landsdowne- director de creație pentru JWT, iar în 1912 , James Webb Young devine primul și cel mai în vogă copywriter al epocii ("You can't vote. But you can smell nice."-este unul dintre mesajele sale, create pentru deodorantele pentru femei)

Agenția a deschis numeroase filiale in Chicago, Boston, Cincinnati și Londra (1899), ultima dintre aceste filiale făcând din agenția JW Thompson prima agenție americană cu caracter internațional.

În anii 1880 Thompson a început promovarea propriei agenții prin mai multe metode, mergând de la inscripționarea numelui companiei pe diverse obiecte , până la publicarea de cărți care expuneau concepția lui despre publicitate și dădeau exemple din experiența agenției, oferind celor interesați informații despre tirajul și prețurile spațiilor de reclamă în ziarele și revistele vremii. Aceste cărți, cu titluri precum "The J. Walter Thompson Blue Book", au fost publicate între anii 1887 și 1912.

În 1916, după 38 de ani de succese, Thompson se retrage, lăsând conducerea agenției succesorului său, Stanely Resor. Prin expansiune internațională, o politică de personal atent controlată și atragerea și păstrarea unor clienți importanți (printre care Ford și Kraft care sunt și azi clienți ai agenției), Resor a transformat J Walter Thompson Company într-un lider in domeniul publicității. După 1927, an în care General Motors Export Corporation devine client al agenției, compania începe să se extindă și în afara Statelor Unite și a Marii Britanii.În scurt timp au fost deschise filiale în țări din Europa, Africa, Asia,Australia și America Latină.

Resor a rămas la conducerea companiei până la pensionarea sa în 1955. De atunci compania a mai avut cinci președinți și se mândrește cu numeroase inovații și realizări în publicitate și marketing.

În 1924 JWT a creat primul testimonial din lume, având-o ca protagonistă pe Regina Maria a României într-o reclamă pentru Pond's Cold Cream. (Testimonialul este o formă de publicitate în care o persoană publică -vedetă- vorbește despre produs transferănd acestuia parte din credibilitatea sa).

Acesta a fost primul contact pe care România l-a avut cu lumea publicitații. Chiar dacă reclama nu a fost niciodată difuzată în țară, ea a făcut ca, pentru prima dată, România să fie privită ca o potențială piață pentru publicitate. De ce tocmai Regina Maria? Pentru că era într-adevăr foarte frumoasă și se găsea în segmentul-țintă, Pond's adresându-se femeilor cu un anumit statut social, figuri publice, preocupate de imaginea lor.
În 1917, J. Walter Thompson folosește pentru prima dată o fotografie intr-un ad de presă pentru Corning Glass, iar în 1947 produce primul show TV publicitar- Kraft Television Theatre. Agenția s-a extins de asemenea în domeniul reclamelor radio. Departamentul radio producea îintre anii 1930-1940 câteva dintre cele mai populare emisiuni radio, printre care: " Kraft Music Hall", "Lux Radio Theatre", "The Chase and Sanborn Hour". Succesul înregistrat la radio s-a repetat și în televiziune, unde compania producea un spectacol de varietăți "The Hour Glass" .În 1952 Ernest Hemigway colaborează cu agenția pentru campania la berea Ballantine, iar în 1962 JWT devine prima agenție care lansează simultan un produs în 23 de țări : Kodak Instamatic.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.