Iubirea, dragostea o perla?

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.70

nivel: Gimnaziu

Dupa 30 ani de viata activa in care nu am dus lipsa de bani dar nici nu au prisosit, din care 20 in doi, apoi in 4 tinand seama de cei doi ingerasi adusi de barza, au urmat 20 de meditatii. Cand lucram acceptam totul ca firesc. Si constrangerile politice si toanele sefilor. Nu m-am plans nici o data de putinatatea banilor. Nu mi-am dorit iahturi si vile pe coasta de azur. Aveam sotia - amanta care[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Iubirea, dragostea o perla?

Dupa 30 ani de viata activa in care nu am dus lipsa de bani dar nici nu au prisosit, din care 20 in doi, apoi in 4 tinand seama de cei doi ingerasi adusi de barza, au urmat 20 de meditatii. Cand lucram acceptam totul ca firesc. Si constrangerile politice si toanele sefilor. Nu m-am plans nici o data de putinatatea banilor. Nu mi-am dorit iahturi si vile pe coasta de azur. Aveam sotia - amanta care-mi umplea toate necesitatile.

Abia in anii de meditatii, care depasesc cu putin marea cotitura facuta de populatia tarii, pe care am urmarit-o de pe alte meleaguri, am inceput sa marai, sa cartesc impotriva multor obisnuinte si cutume.
Ce este dragostea? Ce sunt in fapt banii?
Cu banii sunt in clar. Reprezinta o pacoste cu care ne-a harazit Dumnezeu drept pedeapsa a multitudinii pacatelor savarsite. In plus acestia (banii, da banii) si-au luat-o in cap incercand sa-L inlocuiasca chiar pe Dumnezeu. Voi dezvolta cu alta ocazie acest subiect important.

Cu dragostea alta dandana. Literatura este plina de ea zugravind-o in toate chipurile.Am re-ascultat recent opera Traviata (Dama cu Camelii cum era cunoscuta pe timpul aprigei dictaturi). Dragostea, asociata banului a facut, face si va face inca multe victime. Oare de ce?
Dupa epoca de piatra omul accepta dragostea numai asociata cu binecuvantarea cereasca, cu inel cum se exprima autorul in Faust.

Lirici ne prezinta insa o dragoste libera, implinita sau nu dar care face multe, multe victime. Chiar si marele Eminescu, devenit peste noapte potrivit televiziunii un feroce politician persecutat de semeni, isi descrie suferintele din dragoste. Si nu este de loc singurul. Merita sintagma dragoste ce sa scris despre ea?Mult, poate prea mult, zgomot pentru nimic.

Dragostea este, ca si banul, o pacoste. Asocierea ei cu spiritul de perpetuare a speciei este o politizare. Si tigrii isi perpetueaza specia dar nu fac o drama din dragoste.Mi-am iubit oare sotia? O intrebare nu numai retorica. Analiza amanuntita a propriei vieti a justificat ca NU! Nu in sensul dragostei descrisa pe larg de literatura.

DA! Ne-am cunoscut, ne-am dorit, am constatat ca avem teluri apropiate in viata si, in consecinta, ne-am asociat pe viata cu binecuvantarea bisericii si a societatii ca asa cer cutumele. Daca am fi fost lei sau pantere am fi renuntat la binecuvantare. Unde este dragostea in acest incident? Si casnicia noastra a ramas departe de o fabrica de coarne, desi uneori, accidental, mai foloseam limbi straine.

Nu faceam insa o drama din aceste accidente. Din contra, faceam glume pe marginea aventurii. Deci NU NE IUBEAM caci nu a aparut nelipsita gelozie.Probabil ca ma veti considera cel putin sucit. Iubesc, fac dragoste in cel mai fizic sens si totusi ma dezic de ea. Poate sunt un norocos care nu a incalcat cutume si in consecinta nu a starnit societatea, parintii etc.

Iubirea reciproc implinita si acceptata de societate nu duce la tragedii sau drame decat in operele literare. Astazi se face sex pe toate drumurile ceea ce nu impiedica formarea unor cupluri ferme care se doresc si se respecta toata viata.Sa analizam putin conceptia catolica despre casnicie referitoare la pozitia femeii fata de ea. Ea cuprinde trei faze: Sotia amanta, sotia mama si in final sotia sora. Foarte multe femei sa mandresc ca nu primesc sotul in pat. Dar pe cine oare? Ca doar este o necesitate fiziologica!

Sotia mea mi-a fost amanta chiar si in timpul sarcinii sau a lehuziei. Nimic nu ne impiedica daca luam masurile de precautie in consecinta.Este nefiresc?Se zice ca in timpul preliminariilor actului sexual partenerii sunt in drept a se atinge oriunde si cu orice. Ori ce, deci si cu ochii, cu privirea, ceea ce multe femei detesta din pudoare. Numi amintesc sa fi vazut sotia goala.

Din respect evitam sa apar si eu dezbracat in fata ei. Filmele ne sugereaza contrariul. Femeia si nu numai ea isi expune nestanjenita tot corpul cu cele mai intime ascunzisuri. Nu stiu daca mi-ar place sa o faca o amanta de ocazie, chiar daca o platesc. Iar Canuta om sucit. Dar asa sunt eu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.