Istoria vinurilor Cricova

1x punct

categorie: Geografie

nota: 7.91

nivel: Liceu

4.Codru
Vin roșu sec de calitate superioară, produs din struguri de coiuri europene clasice Cabernet-Sauvignon și Merlot, recoltați de pe plantațiile din Sudul Moldovei.

Acest vin expresiv și proaspat se caracterizează printr+un buchet compus, dezvoltat, cu arome intense de coacăză neagră, afine și bujor. Culoarea bogată, roșie închisă a vinului este armonios completată d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria vinurilor Cricova

4.Codru
Vin roșu sec de calitate superioară, produs din struguri de coiuri europene clasice Cabernet-Sauvignon și Merlot, recoltați de pe plantațiile din Sudul Moldovei.

Acest vin expresiv și proaspat se caracterizează printr+un buchet compus, dezvoltat, cu arome intense de coacăză neagră, afine și bujor. Culoarea bogată, roșie închisă a vinului este armonios completată de gustul său extractiv și catifelat, cu nuanțe pronunțate de migdale, prune uscate și cimbrișor, care se datorează, în exclusivitate, maturării în butoaie de stejar.

Vinul, prin excelență nobil, își va manifesta din plin cele mai prețioase calități, dacă va fi servit la temperatura încăperii (+16 ... +18C), fiind însoțit de bucate complexe din carne și legume înăbușite.

5.Cabernet.Vin de consum curent roșu, demisec, produs din struguri de calitate de soi european clasic Cabernet-Sauvignon, recoltați pe plantațiile din Sudul Moldovei.

Vinul se remarcă în special prin culoarea sa somptuoasă, rubinie închisă și prin buchetul suav, cu accente ușoare de migdale și violete. Gustul proaspăt al vinului este plin și catifelat, irepetabil prin suplețea sa.Acest vin își va manifesta din plin calitățile delicate, dacă va fi servit la temperatura încăperii, fiind însoțit de variate bucate din carne.

6.Cahor
Vin de consum curent roșu, special, de desert, produs din struguri de calitate de soi european clasic Cabernet-Sauvignon, recoltați pe plantațiile din Centrul și Sudul Moldovei. Vinul se remarcă prin culoarea sa somptuoasă rubinie închisă și prin buchetul bogat de fructe, cu accente clare de violete, migdale și safian.

Gustul vinului este plin, catifelat și armonios, cu nuanțe echilibrate de ciocolatăși prune negre. Este servit la temperatura încăperii și se combină minunat cu gustările dulci precum: șarlote, budinci, terci, clătite cu dulceață, mere în aluat, aluat vârtos cu fructe, jeleu, mus, cremă, sambuc etc.

7.Merlot
Vin de consum curent roșu, demidulce, produs din struguri de calitate de soi european clasic Merlot, recoltați pe plantațiile din Centrul și Sudul Moldovei. Vinul se remarcă prin culoarea sa somptuoasă rubinie închisă și prin buchetul suav, cu accente clare de sâmbure de vișină și migdale. Gustul proaspăt al vinului este plin, catifelat și armonios, cu nuanțe echilibrate de ciocolată și prune negre, cu o dulceață ușoară, plăcută.

Acest Merlot tânăr de la "Cricova" este servit la temperatura încăperii și se combină perfect atât cu variate gustări reci din carne și soiuri tari de cașcaval, precum și o mare diversitate de deserturi reci: înghețată, frișcă, mus, jeleu etc.

8.Spumant Cricova clasic matur alb brut
Se fabrică din struguri de soiurile grupei Pinot și Chardonnaydupă o tehnologie clasică cu maturarea în sticlă la Combinatul de vinuri "Cricova" S.A.Se recomandă a se consuma rece.

9.Spumant Cricova clasic matur roz brut
Vin special spumant clasic matur brut roz produs din struguri de calitate superioară de soiuri europene clasice albe și roșii, prin fermentare și maturare în sticlă. Vinul se distinge prin cularea sa elegantă roză și buchetul fin, dezvoltat, cu arome subtile de flori de câmp și coacăză. Suplinite armonios de gustul său plin, echilibrat și moale. Tradițional se recomandă de a fi servit la o temperatură de la +4...+6C, fiind un aperitiv excelent ori acompaniat de deserturi de fructe și pomușoare. Poate sp fie o

10.Spumant Cricova original
Vinul spumant "Cricova" demisec este produs din struguri europeni clasici albi Aligote, Sauvignon, Chardonnay
și altele obținut prin fermentare în rezervoare.Culoarea deschisă, galben-pai a vinului și buchetul pur, dezvoltat se află într-o armonie perfectă cu gustul său delicat și echilibrat.
Se recomandă de a fi servit la o temperatură de +4oC ... +6oC, fiind acompaniat de brânzeturi și felurite deserturi.

1.Frizant Cricova alb demidulce
Vin de struguri special perlant natural eminent, tânăr, produs din soiuri europene clasice albe, cultivate pe colinele din centrul și sudul Moldovei: Pinot, Sauvignon Chardonnay și altele.

"Frizantul" se remarcă prin culoarea sa frumoasă galben-pai, cu fascicule aurii și un buchet fin și dezvoltat, cu arome dominante de flori de câmp. Gustul acestui vin spumant demidulce este proaspăt și echilibrat, bogat în nuanțe subtile de catifea.

Servirea vinului perlant natural alb "Frizant CRICOVA" se face la o temperatură de la +4C până la +6C. Originalitatea acestui vin, noutatea admirabilă a gustului și a aromei sale sunt cu adevărat admirabile!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.